Assalamualaikum
selamat berpuasa ♥️
lamaa ciknur tak buat bengkang ni. Kalau saje saje memang malas nak buat he hee
nak makan. seketul dua baik beli kan.
Bila Sabtu hari cuti kebetulan malamnya kena bawa mknan so terus terfikir nak bakar kuih ni.
Daun pandan. pun. ada.
en suami. feberet dia jga ni.
Buat seloyang saiz 8 je.
Bengkang pandan
2 cawan santan
2 cawan tpg gandum
2 biji telur
1 cwn air pandan
garam dn gula
sedikit bijan
#blend. je semua bahan2 dan bakar 1 jam
waahhhh ini feveret Abah Ana juga ni hehe
ReplyDeleteSedapnya Cik Nur...fav SA ni...nak buat x pandai...
ReplyDeleteboleh cuba nie...hr tu pnh buat..tp kerak2 takde..yang kerak2 tu lah sedap...hihihi
ReplyDeletesedapnya ada kerak tu..nyumss
ReplyDeletebahan - ahan pun mudah , tenkiu share resepi , ada masa lapang CCL nk cuba buat
ReplyDeletedapnye.. x buat lagi kuih bakar puasa ni
ReplyDeleteteringin nak buat juga la saya ambil resepi ciknur ye
ReplyDeletesedap ni... mak mak mesti suka buat...
ReplyDeleteSedap buat bengkang sendiri, sesuai dengan citarasa.
ReplyDeleteWaaaah simpleee ternyata nak buat ya kak 😍😍. Pasti wangi Krn ada pandan
ReplyDelete