morning❤️ slmt berhari minggu
alhamdulillah.
hidangan.breakfast pg ni😁 panaskan oglio smlm je.
Smlm ciknur masak.sebenarnya sb sil dtg. Celeb besday dia. ank buah bwa kek dan nasi arab. So tambah2 menu kita goreng la oglio ni.
si kakak la.beriya nk mkn he hee
Dpt la kumpul sekejap sb si abg pun abis keja jam 6 jd kol.7 dah ada rumah.
kakak pula saturday memang offday.
Ahad dah masing2 xda.
mama dan abh.je la layan anak2 bulus ni.
si adik dgn kwn2 ke taman.
Oglio ni ada cerita sebenarnya he he secara tak sengaja tersalah msk kiub tomyam.
tu jadinya oglio tomyam . Tp sedapp je
ktnya.
Resepi simple.
sepeket spaggety direbus dan tos
Tumis 4 ulas bawang putih dgn sesikit minyak zaitun
mskkan udang dlm 10 ekor
*udang cuma potong sikit muncung dan ekor.
Kemudian sedikit air dan 2 perencah kuib ayam dan 1 kiub daging @ tomyam
msk hirisan cili kering
mskkan spaggety gaul rata.
tabur cili flake * ikut nk pedas mcmna dan secukup rasa.
gaul sebati dan kalau suka msk.tomato ceri dan cili benggala hijau supaya nampak cantik🥰
ok.siappp blh hidangg.
Woww spageti olio fav kita ni... Tp x pernah try yg ada pwrisa tomyum
ReplyDeleteSelamat menjamu selera..
ReplyDeletesekarang dah kerap juga masak spageti kat rumah sebab anak anak suka. tapi belum pernah lagi masak oglio tomyam ni,,hehehe
ReplyDeleteada udang tu compom sedap
ReplyDeleteMemang ada menu oglio tomyam. Saya suka tomyam.
ReplyDeletesaya pun suka! yums!
ReplyDelete