assalamualaikum
slmt hari minggu
alhamdulillah, semoga sehat2 teman2ku di alam maya ini.
tak silap kuih boko ni asal dari pantai timur kan.
sebenrnya boko ubi ni lebihkurang je dgn talam ubi gula merah , yg bawah ubi dan atasnya putih. santan berlemak, yg membezakannya dari segi tekstur ubi yg lebihh lembut@ lembik dan kena.makan mengunakan sudu.
kalau kuih talam. kita blh potong.
cik nur memang suka ubikayu.
Rasa yg kenyal2. tu aduhhhh sedappp
Nak 20 bekas kecik2 ni utk. mkn dan sedekah pd jiran2nya sambil2 ambik order Dpt la juga mkn2 sendiri he hee
Cik nur ikut resepi kak ita masam. manis
boleh tgk di blog . 👉AzlitaAziz
utk. resepi yg sgt sedapp. dan. menjadi.
tqqq kak ita♥️
Sedapnya, lama jugak saya tak makan ni
ReplyDeletesedapp Syaz, ubi yg sgt lembut
Deletesaya tak panggil boko ubi, saya panggil talam ubi. Sedap kuih tradisional ni. Lama jugak tak makan sejak covid ni kan. banyak makanan yang dah lama tak makan. Alhamdulillah rezeki akak dan menjadi boko ubinya.
ReplyDeletekan. Fiza talam ubi gula. merah je tp dlm bekas gini panggil nama boko he hee
DeleteWaduh lama dah akak x merasa boko ubi ni..terliur pulak nengoknye!
ReplyDeletefav boko ubi..kuih klate...jrg jumpa kt kl org buat jual...aritu ada kwn buat jual..order..mmg yummyyy
ReplyDelete