jamu mata menu ptg cik nor ni ye
donut gebu dan. sgt2 lembutt
merasmikan hadiah yg diterima dari Syaz
cik nor letak donut utk bergambar.
ok kann
jd koleksi kesayangan la lepas ni
hasil kerja keras mixer ha haaa
dan. sb byk maka jadilah ia 2 menu donut dan bomboloni
kali ni donut cik nor guna resepi yg dikongsikan oleh Cheta78. Kat IG
donut ♥️Cheta 78
Bahan2
250gm tepung gandum @ tepung roti
30gm gula
5gm yis
40 gm butter
*1 biji telur kuning
*susu fresh
*air sejuk dari peti ais
**sukatan cecair
**telur, air dan susu campurkan jdkan sukatan 140 ml
resepi. ni guna mixer jadi mskkan bhn2 kering dulu
kemudian. cecair sedikit2
akhir mdk. butter @ marjerin
#kalau nmpk keras msk air sejuk sikit
adun hingga boleh picit@tarik.doh
dan tak melekit di tangan kita
taburkan sedikit tepung
bulat2kan. ikut citarasa
(cik nor timbang doh 50gm setiap satu
15 minit baru buat lubang
biarkan. 20 minit
dan. panaskan. minyak. goreng
SA x pandai lagi buat donut, entah bila la nak pandai....
ReplyDeletegebunya donut ciknor. sy buat xpernah segebu ni haha. boleh try ikut step ciknor ni
ReplyDeleteWow!! Dapnya donut.. anak2 suka ni
ReplyDeleteSedapnya donut . Dah lama teringin nak makan donut . Nak buat sendiri memang tak pandai nak uli sukatan doh donut ni
ReplyDeleteGebunya. yis tu nak kena rendam n biarkan ke macam mana Cik Nor. Hari tu naniey buat doh jadi lembik dan memang tak dapat uli. Tapi rasa tu memang sedap la rasa donut. Tapi rupa macam kena simbah asid. Hehe..
ReplyDeleteblhb juga nk rendam sb kita blh tahu yis tu hidup ke tak. tp resepi ni ciknor msk. semua dlm. mixer je
DeleteAlhamdulillah elok tak lembik
dana aritu buat donat ikut resepi buat roti bun biasa , sedap gebus jugak... kalau guna susu lagi lembut kan kak...
ReplyDeleteDonut kalau dapat makan masa panas-panas sedap .
ReplyDeleteGebunya donut cik nor :)
ReplyDeleteSedapnya...donut ni jodohnya makan dgn kopi ptg2 fuhh sedap sgt
ReplyDeleteSedapnya donut gebus gebas gini. cantik rupa bentuknya pun.
ReplyDeleteLama x makan donut gebu...
ReplyDeletegebunya hehe! orang kata kalau nak gebukan donut, kena buat doh dia masa cuaca panas, ye ke kak?
ReplyDelete