Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

happy birthday kakak...13 years

alhamdulillah......20hb ogos 2014 kini Siti Fatimah Firasyah 13 tahun sudah. Anak kedua mama yg lebih mesra dgn panggilan kakak Tisha.aaminn semoga kakak sentiasa sehat sejahtera dan jadi anak yg solehah ya. kelak dewasa jd insan yg berguna utk Agama Bangsa dan Negara. Sentiasa berbakti pada kedua ibubapa



congo bar

assalamualaikum
selamat berhari minggualhamdulillah lega dah smlm selesai jamuan makan Taska ...hari ni masa utk rehatkan kaki .sehari suntuk jalan sana sini...fuhh kematu kaki dibuatnya.hari ni pula jamuan makan persatuan penduduk pula tp kita g makan je le. ha haa bolehh gitu

ok sambil2 tu upload gambar congo bars nisalah satu menu smlm. minggu ni layan congo je. majlis makan2 prasekolah pun cikgu order congo nisimple dan masa penyedian yg pantas itu yg buat rajin nak buatnyaala2 brownies gitu, rasanya cam kek jg cuma ada coklat cips dan badam. resepi cp kat blog kak Azlita yg pemes emes turesepi asal MyKitchen's Recipeazlitamasammanis

Congo Bars
315 gm tepung gandum
2 1/2 sudu kecil baking powder
1/2 sudu kecil garam
150 gm butter
320 gm gula perang - boleh kurangkan
3 biji telur
1 sudu kecil esen vanila
250 gm chocolate chips
1 cawan kacang pican atau apa2 kekacang - optional
Kepingan badam untuk taburan - optional

Ayak tepung, baking powder dan garam dalam bekas besar dan ketepikan.
Dalam b…

biskut kelapa, koleksi biskut raya2014

salam aidilfiti...semua dlm mood raya lagi kansabtu ahad emm sana sini jemputan open housejalan2 pun sesak sana sini jg....itulah kebiasaannya
bulan syawal di Kuala Lumpur  dah dijemput mcamnapun kalu boleh nak penuhi .masa ni la pun nak bertandang kat umah sanak saudara mahupun teman2 kan.
Smlm je dpt 7 undangan rumah terbuka, aduhhh pening tak tau nak g yg mana dulu. Jawapannya yg dkt2 je la dpt pi



ok entry seblm raya lagi ni yg asyik tertangguh... tak sempat sungguh raya tahun ni memang x banyak wat biskut. Selesai wat biskut2 dan kek2 utk tempahan baru dpt wat utk umah2 ,3 jenis je yg sempat. lagipun tak dak sapa layan.biskut wajib coklat chips, cornflake honey dan semperit je, biskut 2 ni yg pasti habissbiskut kelapa ni try jg la sb bahan2nya semua siap ada.
lain sikit ,dan masuk koleksi biskut2 raya nanti.

ok jom pi beraya  lagi he hee 






selamat hari Raya aidilfiti

Salam Aidilfitri....Maaf zahir Batin pada semuasalam kosong kosong yeha haa trend 2014 pengaruh kuat tvapapun semoga semua kita mensyukuri nikmat hari inidapat meraikan Aidilfitri dengan gembiralupakan segala sengketa dan sama2 meraikan Syawal dgn keharmonian
seminggu berlalu sudah.... blm puas rasanya bersama-sama keluarga di kampung .