Monday, 21 July 2014

coklat chips redvelvet


 ASSALAMUALAIKUM


selamat bepuasa buat semua teman2...
Alhamdulillah baru hari dpt wat entry 
dahpun masuk minggu akhir bulan ramadhan , minggu akhir utk kita berpuasa 
pantasnya kan masa belalu ...hampir sebulan tp mcm baru semalam
macam terkeja-kejar masa rasanya. macam2 nak buat tp blm terbuat. pagi petang ke malam tak berenti agenda
tp alhamdulillah yg penting azam nak solat terawih  kat masjid tahun ini. aamin

suatu perasaan yg tak dpt diceritakan tiapkali melangkah.... terkenang waktu dulu2 jln kaki dgn mak,arwah toklong ke masjid. Sayu ingatkan  arwah yg tak penah tinggalkan solat terawih. Sangat2 rinduuu saat dulu2...suasana bulan Ramadhan yg jauh berbeza dgn kini
Al fatihah.......buat arwah toklong 

Nak raya....dekat dah kan tp emmm sebenarnya semangat raya x adapun. 
tak macam dulu,bila ayah tak sehat ni suasana tak mcm dulu
cumanya fikirkan anak2 je


nak buat biskut2 pun tak semangat, buat utk tempahan sikit2
semperit. tart bunga dan mazola dah keletihan
utk umah sendiri entahlah nak buat apa taktau ni
bila buka fb nmpak kawan post biskut ni jadi bekenan
emm jomlah try dari tak ada kan
pada yg try blh ke blog kak Azlita


jom layan



Saturday, 12 July 2014

kuih kasui


ASSALAMUALAIKUM


alhamdulillah.... 15 ramadhan kini
syukur masih berada dlm bulan yg mulia ini kan



ingin berkongsi menu semalam, kuih kasui
dari awal puasa en somi duk suh buat kuih ni tp tak terbuat
dan smlm akhirnya berkesempatan jg
he hee terukkan kita


bukan senang nak jumpa kuihmuih yg menepati citarasa ni
walaupun banyak kuih ada jual kat bazar tu
macam2 adaaa kan
tp kalu kuihmuih gini bila beli selalunya buang akhirnya.
entah kenapa???
macam minggu lepas beli bingka ubi 2 ketui je pun
satu 50 sen, cubit2 sikit alamak kerassnya pastu akhirnya tong sampah la yg makan
kadang2 teringin nak makan sikit je, kalu buat ni banyak la pulak.
bila buat sendiri pastinya dpt kasi jiran2 baru tak membazir

ok jom tgk resepi kat dapurn Naz ye

Sunday, 6 July 2014

Ramadhan ke 8


ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah  
 Sudah 8 Ramadhan berlalu
Syukur masih diberi kesempatan meneruskan puasa Kali ini

Seronok tgk kawan2 post menu mcm2 kat blog kat fb. Macam2 ada.
Bukan x masak, masak jge tp nk snap tu x sempat he hee dah hidang kat meja cam malas la pulak nk. 
Smlm ahad kebetulan ada wat desert ni dan sil pula wat nasi ala beriyani dpt la snap kejap. Gitu2 je x blh posing2 bagai la
Ok jom layan gambar je tanpa resepi ni. 



biskut kacang hijau

assalamualaikum   tqqq AlongRoz kongsi resei BISKUT KACANG PEAS Resepi :  AlongRoz@HomeKreation BAHAN-BAHAN:- ...