Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

cupcake rainbow

assalamualaikum

Selamat berhari minggu.
Smlm seharian berjalan, sampai lenguh kaki he hee hari ni duk kat Umah je pulak. 
Sambil santai2 kat rumah, kita layan cupkek rainbow

Resepi mcm wat kek butter cuma letak dlm cup gini. Senang sikit nk mkn kan Ank dara kecik ni suka kalu yg kaler-kaler.  Mama layan je. resepi p dari blog kakAzie tqqqqq kak
aziejaya.blogspot.com/


kata-kata hikmah

RV cheese tart & kiwi cheese tart

assalamualaikum
alhamdulillah syukur padaNya masih diberi kesempatan ini kesempatan utk meneruskan hari2 berikutnya
terima kasih tak terhingga jg pada kawan2 yg ucapkan slmt hari ulangtahun perkahwinan kami. alhamdulillah semoga
Doa2 dari semua menguatkan lg kasihsayang yg terbina.

 cerita
Perihal semalam sehari suntuk ngadap cheese tart versi red velvet berintikan blueberry dan jg kiwi.
tak terasa penat bila ank dara yg order tu cakap sedap
cehhh perasan kejap he hee
Kusyuk wat keja camni sebenarnya terasa kepuasannya.

Utk itu ucapan terima kasih tak terhingga pada sariyusa.blogspot.comyg sudi share resepi tart ni di blognya. Perkongsian yg sangat bermanfaat dan satu pembaharuan jg dgn shell red velvet ni kan. Lain dari sebelah ni. Okeyyy akak cp resepi disini sbgai rujukan ye. tqqq
RESEPI RED VELVET CHEESE TART

Bahan Crust :

170 gm margerin (SK guna Buttercup Margerin - tin kuning)
3 sudu besar gula icing
1 biji telur (B)
1/2 sudu teh esen vanilla
1 sudu teh cuka kurma
2 sudu besar serbuk coklat
2 sudu…

kek for anniversary ke 15

assalamualaikum
alhamdulillah hari ini 13 februari 2014 genaplah 15 tahun usia perkahwinan yg terbina dgn pilihan hati
Ha haa tanpa paksaan oleh sesiapa pun. Dah jodoh kan, jauh mcmanapun tetap bertemu. 


mengingati kembali tanggal 13 februari 1999 yg lalu detik bersejarah takkala selamat diijabkabulkan dgn suami tersayang di Masjid kg sg jerneh kampung halaman. Majlis Persandingan pula keesokannya 14 febuari. 

Amin...syukur padaNya.
Semoga berkekalan ke jannah. Semoga hatiku tetap padanya seorang walau apa terjadi.


nak buat kek red velvet tp rupanya cam kek coklat la pulak he hee kurang merahnya kan tp kena dgn krim cheese yg lemak2 ni belasah je la kan.
Dari minggu lepas sI kakak duk mintak mama buat rvc, dah alang2 kena wat kek anniversary buatlah kek ni kan.
Ada masa akan menyusul resepinya ye. Hasil skodeng di blog kawan2 jg

Ok jom layan


lepat labu inti kelapa putih

assalamualaikum semua
alhamdulillah, kembali lg balik dari kampung ni masa agak terbatas sikit sampaikan nak wat entry pun asyik tertunda pulak tu dilanda selsema beberapa hari lepas. biasa la kan perubahan cuaca skrg ni, sblm ni sejuk skrg panas. tgk pokok2 dah layu,ada yg mati pun nak lagi dlm pasu tak bersiram ni. Masa kat kg cuaca  angin panas tp airnya makin sejuk. biasa air kat kg memanglah sejuk sb air gunung tp blk kali ni sgt2lah sejuknya macam air dlm peti ais tau. emm pagi2 nak ambik wuduk mengigil la, mandi tengahari pun masih kesejukan. Hujan agak lama x turun sampaikan pokok2 nampak layu sgt.
lepat labu berinti kelapa putih ni sempat buat utk sarapan pagi isnin lepas. Lebih daripada buat masak lemak. lama x layan lepat ni, kalu kat kg peluang nak buat lepat2 lebih terbuka he heee sb daun pisang senang dpt, pulak tu free je boleh pilih yg elok2  kalu sini beli alamaknya daun nya buat sakit hati je. dahlah daun keras koyak pulak tu kan, luarnya nampak elok kat dalam emmm

resepi kita ma…

senyummm