iklan

Wednesday, 25 June 2014

roti & sosej



Jom meroti, emmm lama tak wat roti kan
tetiba rajin pula he hee
 yg bawah ni sosej, rupanya giteww lebih kurang je
maklumlah baru belajar
tp diminati pula oleh si abang dan kakak. jadi menu makan malam
makan time panas...alhamdulillah sedap lembut. Resepi hasil skodeng di blog Zalin Zalina yg comel tu.
Nk cp blog intenet sangkut2 pulak.
Salin apa yg teringat je ni
Apapun tqqq Zalin


Bahan-bahan

250 gm tepung roti
I biji telur
50 gm gula kastor
50 gm marjerin pelangi
1st pelembut roti
1 sb susu tepung
Sedikit garam

1 st yis mauripan
105 ml air suam


Cara-cara

Satukan yis dan airsuam
Dan gula
Biarkan hingga berbuih

Satukan tepung telur, marjerin
Mskkan bancuhan yis dan uli hingga x melekat di tangan
Biarkan naik dlm 45 minit
Bulatkan atau btk disukai
Sapu telur 
Biar lg 1/2 jam

Bakar 15 minit
Dah msk sapu marjerin utk kasi kilat ye




6 comments:

  1. Bak mai seketui kak...! Hehehe...

    ReplyDelete
  2. Gebu kejadiannya... sedapnya kalau dapat seketui yang masih panas... sama minum secawan teh.. adeeehhh... nyaman bah!

    ReplyDelete
  3. wah, rajinnya akak meroti..nampak cantik dan gebu roti tu..

    ReplyDelete
  4. Budak2 memang suka makan roti ada sosej kan...TQ ye awak sudi cuba resepi roti ni :)

    ReplyDelete
  5. Halo, Apa kabar?

    Salam jumpa dari kami myTaste Indonesia.

    Kami melihat bahwa Anda memiliki resep-resep masakan yang sangat lezat dan menarik sekali.

    Kami dari myTaste Indonesia mengundang agar blog masakan Anda berada di TOP FOOD BLOG dalam situs kami, myTaste adalah Jejaring Sosial bagi para pecinta masakan di Indonesia maupun Dunia Internasional. myTaste sendiri memiliki 37 situs di masing-masing negara bagiannya. Banyak blog yang telah menjadi anggota dan mendapatkan keuntungan dari publikasi di situs kami.

    Anda dapat menambahkan blog Anda pada daftar Top Food Blog kami dengan mengikuti link ini: http://www.mytasteindonesia.com/top_food_blogs

    Terima kasih atas perhatiannya dan telah berbagi resep masakan Anda kepada kami.

    Salam hormat myTaste Indonesia,
    Immanuel Kabuhung

    Selamat menunaikan Ibadah Puasa

    ReplyDelete

kata-kata manis