iklan

Saturday, 15 March 2014

bengkang labu lagiiii


assalamualaikum

alhamdulillah syukur padaNya kerana masih memberikan kesihatan yg baik pada hambamu ini
Amin....dalam kemelut yg melanda pada hari ini. 
seharusnya kita amat2 bersyukur kerana ada yg lebih teruk ujiannya

hanya Allah s.w.t lebih mengetahui segalanya. Andai ini ditentukan maka berlakulah dgn kehendakNya. hanya Doa yg yg tak putus semoga sgala kesulitan akan segera berlalu
Redha dan sabar. ... menerima..


minggu ni agak kalut dgn masalah air dan jerubu. air keperluan paling utama dan terpenting dlm kehidupan seharian kita.
bila tergendala begini ya Allah terasa keperitannya.
saat ini membuatkan kita terfikir kesusahan dan keperitan org lain yg mungkin lebih teruk.
zaman budak2 dulu kat kampung seringkali lah kan tp suasananya tak sama kala ini.
dulu tak ada air boleh ke sungai,parit berdekatan rumah.
usung pinggan mangkuk dan kain baju.
Apapun hikmah tetap ada disebaliknya .




2 hari ada air dan 2 hari diberentikan air. bila ada air baru masak2
he hee. kebuzian melanda sampai x sempat update kat blog.

Ahad lepas berlangsungnya majlis pertunangan anak sedara
 Bil dan ank2 sedara  dtg berkumpul kat rumah ni 
tu yg buat sikit juadah ni utk hidangan pagi ahad tu. menu ulangan kalu bengkang labu ni sb sblm ni dah banyak kali tayang pun
yg pastinya sedapp.

ok layan mata pula ye



10 comments:

  1. sedapnye nampak bengkang labu ni.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum sara mmg sedap bengkang labu ni....

    ReplyDelete
  3. Hye, I'm a new blogger :) Salam perkenalan, Mohon singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. salam mamasara, kaknoor belum pernah buat, lepas ni nak kena cari labu lah ni nampak macam sedappp je

    ReplyDelete
  5. nampak sedap tgk gambar kuih bingka ini....

    ReplyDelete
  6. Memang sedap nampaknya bengkang labu tu

    ReplyDelete
  7. sedap bengkang labu ni,rasanya lemak-lemak gitu kan.

    ReplyDelete
  8. Cantiknya bengkang labu dia... kita suka bengkang labu, kek labu, pengat labu... bla bla bla labu sebab labu memang banyak khasiat!

    ReplyDelete
  9. Salam mamasara Nur...sedapnya bengkang labu..kat rumah ni jarang buah labu 'naik'...

    ReplyDelete
  10. kuih kegemaran sy ni...suka sgt labu, dah la cantik kuning gitu

    ReplyDelete

kata-kata manis