Skip to main content

kek for anniversary ke 15


 assalamualaikum

alhamdulillah hari ini 13 februari 2014 genaplah 15 tahun usia perkahwinan yg terbina dgn pilihan hati
Ha haa tanpa paksaan oleh sesiapa pun. Dah jodoh kan, jauh mcmanapun tetap bertemu. 


mengingati kembali tanggal 13 februari 1999 yg lalu detik bersejarah takkala selamat diijabkabulkan dgn suami tersayang di Masjid kg sg jerneh kampung halaman. Majlis Persandingan pula keesokannya 14 febuari. 

Amin...syukur padaNya.
Semoga berkekalan ke jannah. Semoga hatiku tetap padanya seorang walau apa terjadi.



 nak buat kek red velvet tp rupanya cam kek coklat la pulak he hee kurang merahnya kan
tp kena dgn krim cheese yg lemak2 ni
belasah je la kan.
Dari minggu lepas sI kakak duk mintak mama buat rvc, dah alang2 kena wat kek anniversary buatlah kek ni kan.
Ada masa akan menyusul resepinya ye. Hasil skodeng di blog kawan2 jg

Ok jom layan



Comments

  1. happy anniversary mama sara nur...alhamdulillah dh 15 tahun..smoga kkal bahagia hingga ke syurga..
    sdapnya kek tu..sweet je tengok..:)

    ReplyDelete
  2. Hepi anibesery...
    Homa made kek tetap yg terbaik dari lebih kat kedai...RVC tetap menjadi pojaan hati hehee

    ReplyDelete
  3. selamat ulang tahun perkahwinan kak sara...semoga berkekalan bahagia buat selamanya... cantik kek tu..penuh dengan labiu!

    ReplyDelete
  4. hepi aniversary kakak dan abang.. semoga ikatan yang dijalinkan ini kekal dan mendapat keberkatan.. aminnnnn..

    ReplyDelete
  5. salam kak..

    happy anniversary..moga kekal bahagia hingga ke jannah..amin..rvc memang sedap kan kak apalagi dengan cream cheese..mantap!

    ReplyDelete
  6. kek yg memggoda...
    selamat ulg thn akak..

    ReplyDelete
  7. selamat ulang tahun.. manis selebretnyer... hasil dari tangan isteri tercinta...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum...sara hepy anivasary....smoga pjg umo dan sentiasa berkekalan sehingga ke jannah....

    ReplyDelete
  9. Salam Mamasaranur....hepi anniversary...semoga kekal bahagia hingga ke syurga...amin.

    ReplyDelete
  10. Heppy annversy mama..maaf lewat wish..setia hingga hujung nyawa..amin.kek chumill love2 lagi..

    ReplyDelete
  11. Salam Mama...Hepi anniversary..semoga kekal sehingga ke jannah.

    Mama, Love shape ramekin still ada stok.Jika berminat boleh e-mail su di syurie@yahoo.com

    Thanks

    ReplyDelete
  12. happy anniversary.......moga berbahagia selamanya......

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…