Friday, 3 January 2014

bengkang tepung beras


assalamualaikum
He he maaf ye entah mcmana terkeluar entry yg x sempat cerita apa2 ni.
Tertekan pulak
Tqqq yg bg komen
Biasa la 2 hari ni buzy uruskan ank2 msk sekolah dgn perbagai perkara
Pagi pulak dgn pendaftaran ibubapa ank2 di Taska, ank2 yg transit sek rendah sampai mkn pun x sempat ha haa

Bengkang @ bingka tepung beras ni dah langsai pun. Buat masa nk blk kg baru ni. Kebetulan blk pg so mlm buatlah khas utk mak kat kg,YG suka sgt bingka ni
Tepung beras kan blhlah mak mkn tanpa ragu2 he hee

Buat sikit je setengah adunan
Puashati sb mak puji sedapppp he hee



Nanti update resepinya ye. Ni kepenatan lg
He hee. Resepi cp Kat blog Rahel
Tqqqq Rahel. Sungguh lemak dan lembut

Bingka ni kena betul2 sejuk baru blh mkn sb time panas lembut sgt xleh potong


12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nyum2 sedapnya

asyifa mustaffa said...

Lamanya x mkn bengkang ni...sedapnya kak...resepinya??

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya bengkang... dah lama akak nak mencuba buat sendiri tapi smpi skrg bz memanjang jer sarah huhuhu... bagi akak sepotong sarah ehe :)

fazianbatrisyia said...

nak resepi...nampak menjadi je tu. sy kalau ingin beli sikit kat pasar mlm...org tu mmg jual jenis2 kuih bingka....@ bengkang

Bicara Kak Noor said...

terliur lah tengok bengkang akak tak pernah buat simpan resepi mama sara ya nanti akak nk try jugak

Bbwana adienia said...

salam kak..

em, bingka tu memang sya suka makan..sedap..

Rohah said...

AS salam kak...mak kita dulu sellalu order bingkang mcm ni..rasanya guna tepung beras gak rasanya...tp makcik yang buat tu dah arwah...cuma yg kita mkn tu berasaskn gula melaka...
selamat thn baru 2014 kak..

Amie said...

Suka makan bengkang tepung beras tetapi asyik gagal ketika mengerjakannya!

zila norazila said...

Nmpk garing2 camtu mmg best..eppy new yer mama

Wani said...

salam kak ..salam singah ya tima kasih sudi follow blog wani... emm dah lama jugak wani tak buat bingka .... bila dah lama x buat ni teringin nak buat pulak ... kerak2 kat atas tu sedap hiii

rahel said...

Daku tergoda sekali lagi....cantik kejadian bengkang itu...alangkah baiknya jika dapat sepotong dua....

hainom OKje said...

Tak pernah buat bengkang tepung beras ni Sara selalu bengkang pandan tepung gandum je

biskut kacang hijau

assalamualaikum   tqqq AlongRoz kongsi resei BISKUT KACANG PEAS Resepi :  AlongRoz@HomeKreation BAHAN-BAHAN:- ...