iklan

Sunday, 17 November 2013

rombongan cik kiah ke Kelantan dan Trengganu

 assalamualaikum

entry khas jalan2 he hee al kisah rombongan cik kiah satu bas ke Negeri cik wan kembang Kelantan dan Trengganu kita.
Dah di pelawe oleh boss takkan nak tolak idaknye 
Firstime jalan2 naik bas (ikut rombongan) dulu masa sekolah ada le tp dah besau ni inilah kali pertamanye.
kami bertolak malam sampai pagi sebelum suboh. tempat pertama mestilah rantau panjang tempat pemes shopping tp lupa lak nak snap gambo sb excited sgt he hee pastu ke Pengkalan Kubur
shopping lagi. dah akhir sampai  hotel kat Kota Bharu rest
sblm jalan2 ke Pasar Siti Khadijah.
Masa form 5 dah kesini rombongan asrama masa tu, berbelas tahun sudah he eee. Rasanya masih sama cuma  jelas kelihatan kemajuan dan  pembangunan di Kelantan ni.
 tgk tu macam2 ada kat sini kan. dari yg kering ke basah.
Makan sup perut paling besttt, sedappp banget
nampak tak udang galah beso2 kat atas tu. emmm lalu snap gambor sb gerammm tgk udangnya yg beso. Sayur2 pun fresh belaka.


tak sahlah kalu tak ada batik kat Kelantan ni kan...iuhhhh cantik2 terpesona dan rambang mata sungguh.


hari kedua pagi seawal jam 7 kami gerk ke Trengganu pulak
berenti breakfas kat Pasir Putih pastu destinasi pertama singgah
tempat kopok lekor le dan Masjid Kristal ni.
Turun jap je utk snap gambar wat kenagan

pastu ke Pasar Kepayang Trengganu pulak
destinasi terakhir dah ni so turun shopping lagi
he hee macam2 ada jg kat sini. Batik trengganu pulak
dan tgk tu macam2 ada kat sini. serunding daging ayam, ikan


Rasa tak puas je jalan sini, he hee

11 comments:

  1. Amboi... bestnya dpt jenjalan ramai2... dpt soping pulak... ★

    ReplyDelete
  2. selamat bejalan....bersoping ...menjamu selera....geram tgk udang bersusun dlm talam...tp nk bli tak berani..kang pengsan plak nk bayonye!!

    ReplyDelete
  3. wah, bestnya kak..sya pun ikut rambang mata juga tengok..hihi..

    ReplyDelete
  4. Siri jelajah Pantai Timur ni..serang Klate n Ganu sekali hehe..
    Best 2in1..

    ReplyDelete
  5. wah.. bertambah meriah bila dapat pergi reramai kan.. ;)

    ReplyDelete
  6. of course tak puas kejap ngat tu.. akak punya destinasi pilihan untuk akak tahun dpan...
    memang seronok sesangat... tal sabar2....

    ReplyDelete
  7. bestnya jalan2 malaysia cuti sekolah..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum sara...amboi2...Uj bru nak suruh bungkus sup perut satu...Dpt kirim baju kelawarselai ok gak kan...;)

    ReplyDelete
  9. As salam... salam kenalan.. Teringin gak nak ke sane bila tgk gambar2 nie. last gie pun 4 tahun yg lepas..

    ReplyDelete
  10. seronok nyer... teringin pulak nak gie smp ke kelantan pulak... biasa kita berjalan smp terengganu aje...

    ReplyDelete
  11. Udang tu..menggoda selera!!!

    Baca N3 ni, ummi terus terasa nak balik Ganu ni mama sara nur.

    ReplyDelete

kata-kata manis