Monday, 9 September 2013

kuih koleh kacang


assalamualaikum

alhamdulillah.... bersua lagi ye di hari yg ceria

fisrt nak ucapkan GOOD LUCK buat anak2 tahun 6 hari ni yg akan menduduki UPSR bg tahun 2013.
semoga semua anak2 tenang dan menjawab soalan2 dgn baik ye, INSYA ALLAH  ..gunakan segala yg dipelari selama ini dgn sebaik-baiknya ye
TRY THE BESTTT ok
buat kakak Firasya, Hidayah, Siti Mariam
mama sentiasa doakan kalian



malam isnin hari tu merajinkan diri membuat kuih koleh kacang ni. Firstime mencuba.
itu pun selepas banyak kali tertangguh he heee beli tepung kacang hijau dan kelapa parut , selalu bila beli kelapa lain yg jadinya
Resepi asal  DI SINI ye. boleh jenggah
hasil perkongsian Ros Jintan Manis  
tqqqqq ye.
nanti cp resepinya kat sini

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedap kan

adda syuhada said...

dah lama tak makan kuih ni..

Asyifa Mustaffa said...

sedapnya kak...sy slalu bli ni time bulan pose...

fazianbatrisyia said...

suka kuih ni. lama jugak tak buat sendiri. sib baik baru mkn kat open house aritu...tak de la kempunan sgt...

zulaikha megat said...

salam nuri..kak zu jalan jalan singgah sini

Gee® said...

Sedapnya koleh kacang.... nak seloyang...!!

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum..... dah upsr yer... good luck gak utk anak 2 semua....
Nani suka koleh kacang... dulu kalau time pegnen... selalu nani singgah pasar malam kat air itam kat area umah nani beli kuih ni... suka ngan taste dia... sedap...kan..... pandai akak wat...

mala said...

mala cukup suka kuih ni .. nak buat tu tak la sbb kita sorang saja yg makan. nak beli pun dah payah nak cari.

inazamri said...

sgt suka kuih kole kacang ni..cuma tak reti nak buat je..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

feberet akak ni nuri... biasa bln puasa wajib buat. tp thn ni tak sempat nak buat sbb tiba2 je sibuk ngan mcm2 hal yg terjadi..

Bbwana adienia said...

salam kak..

em, sedapnya kole kacang..

aTieYusof Family said...

wah..sedappnya kak.. nak cuba ni..belum pernah makan...:)

Cho Zila said...

kegemaran mertua akak... akak kurangler sikit...

Cendana Kasih said...

aduhai...sedapnyer..suka beli kat pasar malam, tp tak pernah nk cuba buat sbb malas nk buat tahi minyak tu.. kalo dulu selalu balik melaka, boleh la beli tahi minyak kat pasar, ni setahun sekali pun payah nk balik melaka :)

Amie said...

ooo maaakkkk.... saya hantu koleh
kacang! Boleh habis setengah loyang mengadap sorfang2 tau!

biskut kacang hijau

assalamualaikum   tqqq AlongRoz kongsi resei BISKUT KACANG PEAS Resepi :  AlongRoz@HomeKreation BAHAN-BAHAN:- ...