Skip to main content

SELAMAT PENGANTIN BARU DR JUNITA SHARIZA & AMIRUL


 SELAMAT SUDAH PERNIKAHAN DAN MAJLIS PERSANDINGAN PASANGAN anak saudara asben ,anak dara bungsu SIL, Dr Junita Shariza dan pasangan Amirul di Kula Pilah semalam. Alhamdulillah selesai akhirnya.
Semoga bahagia ke akhir hayat hendaknya

majlis nikah dirumah ayahbonda pastu persandingan di dewan

Gambar: Alhamdulillah selamat pengantin baru untuk Jing Shariza dan Amirul ...somoga kekal hingga akhirat...amin


Pelamin nan indah
 2 flower girl yg tak reti duk diam ni






Comments

  1. tahniah dan selamat pengantin baru buat pasangan pengantin

    ReplyDelete
  2. tahniah utk family akak.....kuala pilah area mna kak?

    ReplyDelete
  3. fuh cantik pelamin, baju sume kak..suka plak zila tgk..pengantin pun sweets je..selamat pngantin baru kpd psgn tersebut

    ReplyDelete
  4. Mesti puas makan rendang yeh SN....
    cantik warna grey tu

    ReplyDelete
  5. Slmt pengantin baru.
    pelamin cantik....bentuk anjung.
    flower girls pun comeii....

    ReplyDelete
  6. sama cantik sama padan.....moga berbahagia selamanya....

    ReplyDelete
  7. selamat pengantin baru... moga kekal berbahagia selamanyer..
    memang sama cantik pengantinnyer...flower girl apa kurangnyer...

    ReplyDelete
  8. cantik la...baju cantik, pelamin cantik...

    ReplyDelete
  9. Selamat pengantin baru buat kedua mempelai..
    cantiknya pelamin depa kak:)

    ReplyDelete
  10. selamat pengantin baru buat mempelai ;)

    ReplyDelete
  11. slmt pengantin baru.. sama cantik sama padan..

    ReplyDelete
  12. slamat pgnatin baru..cantik pelamin..berseri pengantin..:)

    ReplyDelete
  13. Selamat pengantin baru kpd kedua mempelai..wahh sara..gi makan kenduri ek...=)

    ReplyDelete
  14. over flower girl tu..hehe slmt pgantin baru

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…