Skip to main content

sekadar cerita


Assalamualaikum

apa khabar semua. Harap2 semua sehat ye, dgn keadaan jerubu teruk skrg ni sedia maklumlah kan. Batuk2 dan hidung bau asap je.
Cuma baik ikut saranan Kementrian Kesihatan, pakai mask bila keluar rumah dan minum air masak banyak2. Insyaallah....mari kita doakan sama2 supaya keaadan akan kembali pulih macam biasa.
Hari ni anak2 pun kembali ke sekolah dgn pakai mask.


j
Saja nak enteprem gambar sendiri he heee jangan ada yg nak muntah lak ye
tak da keja namanya kan.  Sempat gak posink 
atas pelamin masa anak buah kawin baru ni he heee biasa la kan jeless tgk pelamin cantik2 ni dulu time kawin pelamin biasa je
kan. 
  Ni  hero bujang si Abang Is ,satu je gambar dia, pic kat tempat bermalam( rest house K.Pilah) pada malam kenduri. Dekatlah dgn dewan dan umah Sil.


Yg NI kakak Tisha, anak kedua mama. Susah sgt nak suruh dia bergambar skrg ni dan susah jg nak senyum. Karektor lain sikit
anak dara sorang ni. 


ni pulak anak dara bungsu yg terlebih suka enterprem he hee
selaku flower girl tp  memang tak reti duk diam jenuh duk cari dia kejap lari sana lari sini
dgn kak na (sepupu) dlm bilik pengantin



hantaran2 pasangan, pilihan si pengantin

Comments

  1. asalam MSN..cantiknya warna hantaran kedua belah keluarga..lembut je

    ReplyDelete
  2. sweetnya mamasara dpt duk plamin gitu..terimbau pengalaman dolu2 ye mama..anak dara akak cantik la..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum kak...
    sori lama tak jalan2 sini...
    kak.. bertambah cantek skrg shoot pics akak... dah beli camera besar ye... :)..
    kak... sweet sangat hantaran2 skrg kan...

    ReplyDelete
  4. opss.. tertinggal komen.. ::

    budak2 skrg mmg susah nak bergambar... tinggalkan haikal ngan fiyya je lagi yang boleh di suruh jadi model.. hahahahahah..

    ReplyDelete
  5. sweet ja kaler hantaran ...

    ReplyDelete
  6. gambar selalu cam tu xde salahnya. bak kata boss sy nak selalu bergambar baru nampak bezanya...[umur, gaya, kedut] kalau ada...cantik hantaran2 tu...

    ReplyDelete
  7. salam nuriselamat berbahagia utk pengantin..mewah pengantin sekarang kan.semuanya nmpak anggun..

    ReplyDelete
  8. cantik2 hantaran..mama n en suami swett tue..:)

    ReplyDelete
  9. cantiknya bilik pengantin..hantaran pun lawa2...

    ReplyDelete
  10. sy pon camni gak..suka beno berposing ateh pelamin org..ater dulu..pelamin kiter biasa2 je...takde candeliaer la..sangkor burung la...hahahah

    ReplyDelete
  11. Cantiknya pelamiin dan hantaran tu....
    Betulkan, zaman kita dulu tak de pulak pelamin yg cantik2 mcm ni....

    ReplyDelete
  12. Betullah Mama Sara... dulu2 punya pelamin biasa2 aje, sekarang ni memang nampak luar biasa... semuanya cantik!

    ReplyDelete
  13. salam kak..

    cantiknya posing di pelamin tu ya..hihi..

    ReplyDelete
  14. amboiii pgantin hehe...cantik hantaran tu kak..

    ReplyDelete
  15. perantin lama...! kikiki...msih ada mnisnya tu....:-)
    kan...pelamin skrng cun2 kan kak....

    sy tau pelangai tu kat mna kak...sbb suami sy pun orng pilah...kg nya di johol tu je....

    ReplyDelete
  16. da besar anak-anak...
    ibu ayah pun pose kat pelamin hi hi hi...

    ReplyDelete
  17. sesekali berposing atas pelamin apa salahnya.. hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…