iklan

Sunday, 30 June 2013

kursus di Pangkor


ASSALAMUALAIKUM

Sebelum berakhir June , cerita 2 Minggu lepas  berkesemptan join kursus seminar perundangan dan peraturan Taska yg dianjurkan oleh JKM dan Persatuan2 Taska Daerah Gombak.
Seminar diadakan di Pulau Pangkor 2 hari 2 malam. Pesertanya pengusaha2 Taska , pengurus2  baik yg berdaftar dan tidak berdaftar, ada jg beberapa peserta yg baru nak melibatkan diri dgn Taska. Yg lama dan baru. Yg hantar wakil pengasuh pun ada.
yg ikut boss pun ada he hee 

Jumaat jam 3 ptg bertolak dari Gombak ke jeti Lumut perjalanan 31/2 jam sampai jam 6.30 ptg terus naik ferry bergerak ke Pulau Pangkor. Dlm 1/2 jam sampai tempat penginapan yg disediakan.
uptown resort.

nilah Puan SaLina selaku my boss @ pengusaha Taska Auza. Sgt2 baik dan sporting. ambil peluang posink gedik dgnnya he heee

Petang sabtu kami diberi pelepasan sekejap utk jalan2 cuci mata , dptlah dua jam utk round2 Pangkor ni. Naik van sorang 10 hinggit.
singgah beberapa tempat je
 BBQ time, malam akhir kat sana. Sambil makan layan suara2 sumbang berkaroke he heee
sedapnya tgk diorg makan seafood tau, kita makan ayam je hu huu
sebaik ada desert2 lain.

Best dpt kenal dgn pengusaha2 Taska yg sporting, sgt2 riang kakak2 ni ,ada yg sebaya my mum he hee tp sgt2 happening dgn gelagat mereka


 view yg sangat2 menarik,sempat snap masa jalan2 petang depan je hotel penginapan. Macam tak puas je duk sini 
terkilannya tak dpt pegang air laut tu hihikkk
Rasional Program tersebut -memandangkan buat masa ni byk kes2 berkaitan Taska yg berlaku macam2 rasanya kes berlaku.Salah satunya nak menjelaskan tindakan penguasaan undang2 andai sesuatu berlaku mcm kes besar baru2 ni bila baby meninggaldunia kat Taska yg tidak berdaftar tp bila JKM ambil tindakan JKM pula kena saman oleh pengusaha taska tersebut ishhhh pelik kan.

Turut diadakan Perbincangan2 antara pengusaha2 dan pegawai2 JKM tentang pelbagai permasalahan yg timbul. cadangan2 utk kebaikan semua.
Jangan terkejut bila penyelarasan yuran2 utk Taska2, kalu tak silap RM 450 seorang anak maksimun 

insyaallah akan kongsi lg segala yg dibincangkan ketika seminar ini


8 comments:

  1. wah, bestnya kursus di Pangkor.. Ros pun dah lama tak dapat kursus kat luar..

    ReplyDelete
  2. bestnya kak kursus di pangkor....dpt cuci mata gitu....
    mhalnya yuran....huhuhu...

    ReplyDelete
  3. hah...view mcm tu mmg wajib ada kalau ke pangkor. ooohhh akak ni terlibat dengan taska eh...mesti penyayang kan. Sy ni tak boleh sgt ngan budak2...hati tak cekal karang sekejapan jek bukan budak yg menangis....sy kot yg hujan...

    ReplyDelete
  4. salam kak..

    seronok ya kursus di pangkor..

    ReplyDelete
  5. seronok sekali sekala kursus ..

    ReplyDelete
  6. nak buka taska ke nnt?bagus kursus mcm ni kan.pangkor best mandi air laut dia

    ReplyDelete
  7. Seronok jugak bila berkursus outsatation ni...boleh shopping sotong kering banyak2 hehe

    ReplyDelete
  8. sambil menyelam sambil minum air yer nuri..sabil berkursus sambil berjalan jalan rehatkan fikiran..

    RM450 seorang...nasib baik kak zu tak kerja boleh jaga anak sendiri..

    ReplyDelete

kata-kata manis