Skip to main content

kursus di Pangkor


ASSALAMUALAIKUM

Sebelum berakhir June , cerita 2 Minggu lepas  berkesemptan join kursus seminar perundangan dan peraturan Taska yg dianjurkan oleh JKM dan Persatuan2 Taska Daerah Gombak.
Seminar diadakan di Pulau Pangkor 2 hari 2 malam. Pesertanya pengusaha2 Taska , pengurus2  baik yg berdaftar dan tidak berdaftar, ada jg beberapa peserta yg baru nak melibatkan diri dgn Taska. Yg lama dan baru. Yg hantar wakil pengasuh pun ada.
yg ikut boss pun ada he hee 

Jumaat jam 3 ptg bertolak dari Gombak ke jeti Lumut perjalanan 31/2 jam sampai jam 6.30 ptg terus naik ferry bergerak ke Pulau Pangkor. Dlm 1/2 jam sampai tempat penginapan yg disediakan.
uptown resort.

nilah Puan SaLina selaku my boss @ pengusaha Taska Auza. Sgt2 baik dan sporting. ambil peluang posink gedik dgnnya he heee

Petang sabtu kami diberi pelepasan sekejap utk jalan2 cuci mata , dptlah dua jam utk round2 Pangkor ni. Naik van sorang 10 hinggit.
singgah beberapa tempat je
 BBQ time, malam akhir kat sana. Sambil makan layan suara2 sumbang berkaroke he heee
sedapnya tgk diorg makan seafood tau, kita makan ayam je hu huu
sebaik ada desert2 lain.

Best dpt kenal dgn pengusaha2 Taska yg sporting, sgt2 riang kakak2 ni ,ada yg sebaya my mum he hee tp sgt2 happening dgn gelagat mereka


 view yg sangat2 menarik,sempat snap masa jalan2 petang depan je hotel penginapan. Macam tak puas je duk sini 
terkilannya tak dpt pegang air laut tu hihikkk
Rasional Program tersebut -memandangkan buat masa ni byk kes2 berkaitan Taska yg berlaku macam2 rasanya kes berlaku.Salah satunya nak menjelaskan tindakan penguasaan undang2 andai sesuatu berlaku mcm kes besar baru2 ni bila baby meninggaldunia kat Taska yg tidak berdaftar tp bila JKM ambil tindakan JKM pula kena saman oleh pengusaha taska tersebut ishhhh pelik kan.

Turut diadakan Perbincangan2 antara pengusaha2 dan pegawai2 JKM tentang pelbagai permasalahan yg timbul. cadangan2 utk kebaikan semua.
Jangan terkejut bila penyelarasan yuran2 utk Taska2, kalu tak silap RM 450 seorang anak maksimun 

insyaallah akan kongsi lg segala yg dibincangkan ketika seminar ini


Comments

  1. wah, bestnya kursus di Pangkor.. Ros pun dah lama tak dapat kursus kat luar..

    ReplyDelete
  2. bestnya kak kursus di pangkor....dpt cuci mata gitu....
    mhalnya yuran....huhuhu...

    ReplyDelete
  3. hah...view mcm tu mmg wajib ada kalau ke pangkor. ooohhh akak ni terlibat dengan taska eh...mesti penyayang kan. Sy ni tak boleh sgt ngan budak2...hati tak cekal karang sekejapan jek bukan budak yg menangis....sy kot yg hujan...

    ReplyDelete
  4. salam kak..

    seronok ya kursus di pangkor..

    ReplyDelete
  5. seronok sekali sekala kursus ..

    ReplyDelete
  6. nak buka taska ke nnt?bagus kursus mcm ni kan.pangkor best mandi air laut dia

    ReplyDelete
  7. Seronok jugak bila berkursus outsatation ni...boleh shopping sotong kering banyak2 hehe

    ReplyDelete
  8. sambil menyelam sambil minum air yer nuri..sabil berkursus sambil berjalan jalan rehatkan fikiran..

    RM450 seorang...nasib baik kak zu tak kerja boleh jaga anak sendiri..

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

 assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kanwalaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hariKe Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni. Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu.Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah. wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semuaterima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya...semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heeeok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan.2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disiniolahan Mama Saranur (Sukatan digandakan)bahan-bahannya3 c…

semperit @biskut dahlia

 assalamualaikum
selamat berhari minggu semuahari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia inialhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request.nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kantuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lgalhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali.Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongkuini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye.tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnyaPutar but…