Skip to main content

janji ALLAH itu pasti......


assalamualaikum 

bertemu kembali, hampir seminggu tanpa cerita  walaupun banyak cerita sebenarnya.Walaupun masih penat lg ni, mata ni rasa nak terpejam dah tp gagahkan jg.
Sebanarnya baru balik dari kampung menziarah mak, alhamdulillah balik sini setelah mak agak selesa  dan sehat, berita mengejutkan kami hari rabu malam khamis  lepas mak kena langgar dek lori ayam. Terjerit dgrnya masa tu bagai nak pengsan. Terus capai apa yg sempat je sb nak tumpang kereta adik  ke hospital. Airmata ni jgn cakaplah kan memang laju je macam2 duk bayangkan macamna la keadaan mak. 
otw kakak tepon bgtau mak stabil tp kena admit lah.
sampai hospital Selama jam 2 pagi terus ke wad , mcmanapun nak jenguk mak sb nk pastikan keadaan mak sendiri. Guard pun benarkan bila bgtau kami jauh dari KL.

Dengar cerita mak, katanya nampak lori masih jauh, agaknya dlm samar hujan kot sb tu mak terus melintas. Dah tertulis segala kejadian akan berlaku, pastinya di atas kehendakNya.
Alhamdulillah syukur sgt2 ....semua membuatkan masing2 sedar..
Berat mata yg memandang tp hakikatnya lg berat bahu yg memikul
itulah perumpamaan.



belum sempat nk jalan2 tgk blog kawan2 jg, sb mood masih layu...
walaupun sgt2 rindu...

Comments

  1. Assalam.. Moga tabah yer dan segalanya kembali pulih..

    ReplyDelete
  2. sabar yer...menghadapi dugaan... Insya Allah... semuga kembali sihat...

    ReplyDelete
  3. alhmdullilh..emak nuri tak cedera teruk yer..

    penglihatan orang tua ni bukannya baik sangat..emak kak zu pun sama ..klu tuang air dalam cawan mesti tumpah sebab dah tak nampak warna air tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, cuma luka2
      betul tu tp mak kalu lintas jln dis teragak-agak jg takutt cuma mlm tu entah kenapa nk sgt mak ke kedai tu, day tertulis akan berlaku kan

      Delete
  4. sabar je la...dugaan tu....harapnya kembali sihat....

    ReplyDelete
  5. assalamualikum dan salam kenalan ye..didoakan semoga kembali sihat spt biasa..akak bykkn sabar ye..

    ReplyDelete
  6. ya Allah... begitu ceritanya... akak ada nampak gambar dlm FB Nuri aritu.. tp tak tau ceritanya... manalah tak terkejut kan bila dgr berita mcm tu... dahla ayah pun tak sihat juga... dpt pula berita pasal mak yg kemalangan... mudah2an mak Nuri cepat sihat ye... byk2kan bersabar ye dik..

    ReplyDelete
  7. Semoga mak cepat sembuh. Kalau pasal mak tak sihat mmg la risau sgt2 kan...InshaAllah

    ReplyDelete
  8. semoga mak akak cepat sembuh..

    ReplyDelete
  9. akak... dugaan allah tu tak kira bila dan di mana... insyaALLAH... semua tu ujian darinya.. semoga mak akak cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  10. salam .. semoga mak cepat sembuh

    ReplyDelete
  11. salam...semoga mak akak cepat sembuh yer...minggu depan bolehlah balik kg jaga mak yer

    ReplyDelete
  12. Moga emaknya cepat pulih...banyak bersabar yea Mamasara...

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...semoga mak akak cepat sembuh yer n semangatnya masih kuat...byk2 bsabo yer kak..

    ReplyDelete
  14. terkejutnya sy bc citer akak...tp alhamdulillah dh stabil..amg cpt sembuh mak akak yea..

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

 assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kanwalaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hariKe Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni. Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu.Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah. wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semuaterima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya...semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heeeok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan.2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disiniolahan Mama Saranur (Sukatan digandakan)bahan-bahannya3 c…

semperit @biskut dahlia

 assalamualaikum
selamat berhari minggu semuahari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia inialhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request.nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kantuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lgalhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali.Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongkuini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye.tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnyaPutar but…