iklan

Tuesday, 19 March 2013

janji ALLAH itu pasti......


assalamualaikum 

bertemu kembali, hampir seminggu tanpa cerita  walaupun banyak cerita sebenarnya.Walaupun masih penat lg ni, mata ni rasa nak terpejam dah tp gagahkan jg.
Sebanarnya baru balik dari kampung menziarah mak, alhamdulillah balik sini setelah mak agak selesa  dan sehat, berita mengejutkan kami hari rabu malam khamis  lepas mak kena langgar dek lori ayam. Terjerit dgrnya masa tu bagai nak pengsan. Terus capai apa yg sempat je sb nak tumpang kereta adik  ke hospital. Airmata ni jgn cakaplah kan memang laju je macam2 duk bayangkan macamna la keadaan mak. 
otw kakak tepon bgtau mak stabil tp kena admit lah.
sampai hospital Selama jam 2 pagi terus ke wad , mcmanapun nak jenguk mak sb nk pastikan keadaan mak sendiri. Guard pun benarkan bila bgtau kami jauh dari KL.

Dengar cerita mak, katanya nampak lori masih jauh, agaknya dlm samar hujan kot sb tu mak terus melintas. Dah tertulis segala kejadian akan berlaku, pastinya di atas kehendakNya.
Alhamdulillah syukur sgt2 ....semua membuatkan masing2 sedar..
Berat mata yg memandang tp hakikatnya lg berat bahu yg memikul
itulah perumpamaan.



belum sempat nk jalan2 tgk blog kawan2 jg, sb mood masih layu...
walaupun sgt2 rindu...

17 comments:

  1. Assalam.. Moga tabah yer dan segalanya kembali pulih..

    ReplyDelete
  2. sabar yer...menghadapi dugaan... Insya Allah... semuga kembali sihat...

    ReplyDelete
  3. alhmdullilh..emak nuri tak cedera teruk yer..

    penglihatan orang tua ni bukannya baik sangat..emak kak zu pun sama ..klu tuang air dalam cawan mesti tumpah sebab dah tak nampak warna air tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, cuma luka2
      betul tu tp mak kalu lintas jln dis teragak-agak jg takutt cuma mlm tu entah kenapa nk sgt mak ke kedai tu, day tertulis akan berlaku kan

      Delete
  4. sabar je la...dugaan tu....harapnya kembali sihat....

    ReplyDelete
  5. assalamualikum dan salam kenalan ye..didoakan semoga kembali sihat spt biasa..akak bykkn sabar ye..

    ReplyDelete
  6. ya Allah... begitu ceritanya... akak ada nampak gambar dlm FB Nuri aritu.. tp tak tau ceritanya... manalah tak terkejut kan bila dgr berita mcm tu... dahla ayah pun tak sihat juga... dpt pula berita pasal mak yg kemalangan... mudah2an mak Nuri cepat sihat ye... byk2kan bersabar ye dik..

    ReplyDelete
  7. Semoga mak cepat sembuh. Kalau pasal mak tak sihat mmg la risau sgt2 kan...InshaAllah

    ReplyDelete
  8. semoga mak akak cepat sembuh..

    ReplyDelete
  9. akak... dugaan allah tu tak kira bila dan di mana... insyaALLAH... semua tu ujian darinya.. semoga mak akak cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  10. salam .. semoga mak cepat sembuh

    ReplyDelete
  11. salam...semoga mak akak cepat sembuh yer...minggu depan bolehlah balik kg jaga mak yer

    ReplyDelete
  12. Moga emaknya cepat pulih...banyak bersabar yea Mamasara...

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...semoga mak akak cepat sembuh yer n semangatnya masih kuat...byk2 bsabo yer kak..

    ReplyDelete
  14. terkejutnya sy bc citer akak...tp alhamdulillah dh stabil..amg cpt sembuh mak akak yea..

    ReplyDelete

kata-kata manis