iklan

Sunday, 3 March 2013

bila dah remaja



aiseyyyyyy dah  remaja ank bujang sorang ni
tengokkk tu kan masa cuti nak keluar dgn kawan-kawan je dah. Dah pandai melaram jg, kalu dulu tak kisah baju apa kasut apa tp skrang aduhhhhh nak baju ada jenama pulak tu

sekrg awal tahun kat sekolah sibuk dgn latihan sukan pula, apalagi minggu lepas cari reket, bulu tangkis, minggu ni nk masuk games berpasukan pula, futsal hu huuu kopak mama 
kasut???? emmm nk al-ikhsan, sebaik tgh less

anak2 zaman sekarang........tak sama kita dulu,walaupun selalu duk cerita masa zaman mama abah jarang meminta dan tak pernah  meminta pun, apa yg diberi makayah itulah dipakai, tak juga berani merungut wlpun tak puashati...kan kan


itulah hakikat perubahan zaman dulu dan sekarang



16 comments:

  1. salam kak...kejap je kan masa berlalu...tgk2 anak2 dah besar....sama la cam anak dara fiza...sejak dua menjak ni dah x suka pakai seluar...dia selesa pakai baju kurung...jubah...alhamdulillah la...x pening dah kepala...ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm Fiza
      betul tu masa berlalu pantas...anak2 semakin besar kita pula bertambah tua he heee
      tu baru 3 orang kan Fiza, Ank dara akak 12 tahun emmm thn depan masuk sek men belum tahu apa ragamnya pula ..

      Delete
  2. Salam Mamasara...dah ada "cowok" ek...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Rahel he he cowoknya baru masuk alam remaja gitu..

      Delete
  3. Replies
    1. Ank bujang sorang tp permintaannya buat mama pengsan he he

      Delete
  4. dah beasar yerk anak.. zaman dulu dan sekarang manakan sama..
    teringat gak dulu bapak selalu sebut kisah dia zaman dulu..
    sdalam hati duk kata gak mana sama apak.. sekarang padan muka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sama Cho, dulu lain sekarg lain he heee

      Delete
  5. jadi mak bapak zaman sekarang kena ada banyak duit..itu yg kak zu rasakan lah..bila anak anak minta itu ini tak diberi rasa kasihan pulak...

    ReplyDelete
  6. Betul k zu, sbgai ibu memang x sampai hati, sampaikan kita x beli apa2 asalkan keperluan ank tertunai hu hu. Kat KL lglah kzu kebykan family jenis berada

    ReplyDelete
  7. Anak-anak zaman sekarang yg dari kecil-kecil dah memang terdedah dengan maklumat dan jenama di hujumg jari.

    ReplyDelete
  8. ooouh....dah ada anak teruna dah ye.....budak sekarang terbuka...kita dulu nak apa pendam je....sebab dah tahu susah nak dapat...sekarang nie cakap je mesti dapat......

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Kak...Emmm masa berubah, zaman pun berubah, dan demand anak2 juga berubah mengikut peredaran zaman kan....

    ReplyDelete
  10. btl tue mama..mmsing dh pandai nk bergaya tue..tgh naik katakan..:)

    ReplyDelete
  11. As'salam Sara.. memang betul bagai diakta. anak2 zaman IT ni bukan sama macam kita dulu. anak kak ct pun sama juga dah pandai meminta itu ini. berbeza dengan kakak dia tak kisah apa yang diberi itulah yang akan dipakai. itu yang dikatakan zaman dah berubah.

    terima kasih singgah dan menceriakan blog Dapur CT ya :)

    ReplyDelete
  12. ibu bapa zaman skrg kena bersedia dr segi mental dan fizikal kan...mmg jauh beza dulu dan sekarang

    ReplyDelete

kata-kata manis