Skip to main content

selamat hari lahir SARAH nUR iZZATI ...6 YEARS



Alhamdulillah syukur padaNya masih diberi kesempatan menyambut hari ulangtahun anak2 ni, semalam besday abangnya dan hari ni 6 jan besday adik Sarah pula. Jadi sebagai kenangan gambar2 lama yg blh diabadikan disini.
selamat menyambut hari ulangtahun ke 6 buat anak dara bungsu mama ni....memang sgt dinanti harinya,
Sarah Nur Izzati nama diberi
bermaksud "Cahaya yg memberi kekuatan" lahir hari sabtu tengahari jam 1 di Hospital KL.
Dah terlebih hari ikutkan due 31 disember tp alhamdulillah lahir normal jg sperti abang dan kakaknya.
Anak kemanjaan abah, siap la kalu abang dan kakaknya nyakat memang kena marah la ngan abah tu he he 
sgt suker bergambar dari kecik lagi anak dara sorang ni



masa 4 thn...bukan main suker posink kat bunga tu



yg selalu gaduh ngan mama bab baju2 dia hu hu memang tak kasi can mama nak pilih semuanya ikut pandangan matanya....
tp kalu mama beli tanpa pengetahuan dia baru ok,,,jgn shopping dgnnya dah tentu baju2 dipilihnya sendiri. Mcm tu jglah hari2 kadang2 duk pilih2 mana yg nak pakai tu sampai mama pun "berangin" he he
 Apapun mama mendoakan adik Sarah akan beroleh kejayaan  kelak dan paling penting jadi anak yg solehah yg sentiasa mendoakan ibubapanya...Amin

nanti kita update citer makan2 kek pulak ye

Comments

  1. salam Mama sara, wah rupanya Sarah ni pun sama busday dngn anak akak Nabil tu hee kalau dekat boleh sambut busday sama ni dpt kongsi makan kek hehee, apa2 pun makcik ke nenek ni doakan agar Sarah taat ibubapa jgn gaduh2 sama ibu tau dan rajin2 belajar ya..

    ReplyDelete
  2. he he tu la kan kalu dekat leh potong kek kak nor yg cantik tu sesama
    tq kak insyaallah...

    ReplyDelete
  3. Salam Mama Sara Nur....eh..eh...eh...naper date besday sama ngan aunty nih...ha ha ha,same date la....apapu hepi besday ye gurl...moga jadi anak yg solehah dunia dan akhirat,,,,amin !!!

    ReplyDelete
  4. comelnya cayang Sarah Nur Izzati... semanis namanya! Selamat ulang tahun...besar nanti jadi puteri solehah ya...

    ReplyDelete
  5. Happy besday...Sarah Nur Izzati...moga menjadi anak yang solehah.. dunia dan akhirat...

    ReplyDelete
  6. happy b'day sarah nur izati...membesarlah kamu menjadi anak yang menyenangkan hati kedua org tuamu...

    ReplyDelete
  7. Comelnya Sarah kcik2....epy besday....semoga mmbesar jdi anak yg solehah.....:-)

    ReplyDelete
  8. happy birthday Sarah....moga membesar dgn sihat dan menjadi anak yang solehah.

    ReplyDelete
  9. Hepi birthday buat Sarah yang comel semoga menjadi anak yang baik!

    ReplyDelete
  10. Salam Mama Sara...
    Amboi..kan main lagi anak dara tu berposing...hehehe..
    Semoga sentiasa sihat,ceria,bahagia n menjadi anak yg soleh...Selamat Harijadi Sarah...mmuah!.

    ReplyDelete
  11. Happy bday Sarah! Sarah makin besar makin comeii..
    Happy belated bday buat abg Is. moga abg Is dan Sarah jadi anak yang soleh dan berjasa kelak.

    ReplyDelete
  12. Slamat ulg thn utk sikecik nie..dsh besar smakin comel nie mama...pandai brgaya lagi..

    ReplyDelete
  13. Happy Birthday Nur Izati....Semoga terus berjaya di dunia dan akhirat...

    ReplyDelete
  14. hepi belated besday buat adik sarah... moga jd anak solehah & berjaya dunia & akhirat..

    ReplyDelete
  15. comel anak mama ni......nama hampir sama ngan nama anak Uda....Nurin Izzati. Semuga adik Nur Izati menjadi anak yang soleha, berjaya didunia dan diakhirat.

    ReplyDelete
  16. Alahai... comelnyer sara Nur izzati.... dari baby sampai dah umur 6 tahun tak berubah comelnyer... Selamat Hari Lahir, semoga jadi anak yang solehah yer sayang... :)

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…