Wednesday, 16 January 2013

cupcake coklat

"Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah"
<Hadis Riwayat Muslim>


ASSALAMUALAIKUM

Seperti dijanji hari ni tunjukan cupcake yg sempat dibaking utk besday girl bawa ke prasekolah.
Dalam gundah gelana ni hasilnya agak kurang memuaskan,,,tp yg pentingnya besday girl dan kawan2nya gembira kan. Biasa la budak2 kan he he kakaknya ada bgtau masa tu dia nampak kawan2 prasekolah masa balik tu berlari-lari dgn riang gembiranya sambil tiap sorang bawa cc ni tunjuk pada ibubapa masing2 sukernya kannnn, 

resepi masih guna yg sama sebelum ni rasanya cukup dah biasa buat mlas nak ubah2 bahan2 dan cara.


 Taknak bunga2 tp nak letak huruf S sempena namanya bermula S,,,,ikutkan je lah ye 


Anak dara ni tgh menghiasi cupcakeya he he rajin dan bersemangat tu....




12 comments:

lina_pg said...

Rajinnya buat kuppies...tambah lak ada assistant cilik tu..lagi seronok bersilat di dapur hehe

Nooriah Abdullah said...

akak pun suka kalau ada assistant apa lagi yg comey lotey macam ni mesti sedap ni kan Mama Sara hari2 pun ok membaking kalau ada assist..

Mak Wardah said...

Bestnya ada pembantu yang cun2 semangat sikit nak buat kerja

zila norazila said...

bestnya ada pembantu kan..comel lagi..semangat sikit nk kedapaur camne..tp zila ada ank lelaki jew nie..nk tunggu ada ank pompuan..:)

imkaberita said...

sedap betul cupcake :D

ros_reeza said...

rasa puas kalau dapat buat sendiri.. rajin ye anak akak bantu :)

zulaikha megat said...

mesti bangga bagitau kawan kawan mama yang buat sendiri..bukan beli tau..

rahel said...

Waw...kek coklat...sedapnya

~~zana@pb~~ said...

Happy birthday adik, tak lama lagi birthday abg aziz pula. Ibu dia tak plan nak buat apa, maklum ler...anak bujang ni bukan kisah sgt.

Nasuha said...

msti sdp cupcake mama ni...

aTieYusof Family said...

Sedap nya cup cake tu...nak sikitt...hehe:)

ieda said...

cantik dan kemassss sgt2 kek kukus choc nie
sedapppp nyee
akak lebih suke kukus dari bakar ..
best2 ..
eppy bday buat mak ! ;)

biskut kacang hijau

assalamualaikum   tqqq AlongRoz kongsi resei BISKUT KACANG PEAS Resepi :  AlongRoz@HomeKreation BAHAN-BAHAN:- ...