Tuesday, 18 December 2012

muzium Taiping

ASSALAMUALAIKUM

Bersiaran  dan berkisah tentang  Taiping lagi.
Alhamdulillah ayahanda agak sehat skrg...cuma rutin ulangalik agak memenatkan. Apapun TERIMA KASIH semua mendoakan ye.

gambar2 masuk MUZIUM TAIPING, ketika blk awal disember hari tu. Sementara tunggu time melawat Tokki Jam 4.30 petang bawa ank2 kesini. Dekat je dgn hospital. Muzium ni dah byk berubah tak mcm ketika mama melawat zaman sekolah2 dulu he he masuk FREE je tau, anak2 pun firstime masuk sini








Jadilah kan, bg kegembiraan utk anak2 bila plan2 lain tergendala....INSYAALLAH bila keadaan mengizinkan thn depan andai panjang umur kita jalan2 lg ye
ok jumpa lg

8 comments:

zila norazila said...

bestnya muzium taiping..byk brg lama kan...zila minat sejarah2 nie:)

JaSSNaNi said...

assalamualaikum kak...
festime masuk sini? nani kalau balik kampung je, sure bawa anak2 jalan sini ngan zoo.. wajib.. :D dah biasa sangat tu.. tapi masa raya posa lepas tak sempat plak.. lagi pun FIL tak kasi masuk zoo plak.. dia kata lepas bersalin baru masuk.. bawa baby masuk.. hmmmmm dengar cakap fil.. tak masuk zoo raya lepas.. dok dendiam je kat umah.. hihihihi

aTieYusof Family said...

seronok juga jalan2 kt Muzium ni kan kak?..budak2 mesti suka...:)

mala said...

best jugak ya musuem taiping ni

Rohah said...

sakan berjalan ye kak...

~~zana@pb~~ said...

Ok la tu pergi musium, akak belum sempat bawa anak pergi mandi manda ke, muzium ke...kesian dia. Sorang pun tak terlayan...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

takpelah kan nuri... dpt juga bwk anak2 ke situ... mcm akak pun sama.. bila dah asyik ke KT tu.. selain uruskan perkara yang utama.. dpt juga bwk anak2 jalan2 sekitar KT & naik bot penambang menyusur sungai Terengganu & naik kereta kuda kat pantai Batu Buruk.. kalau tak kerana tu.. rasanya tak sampai akak ke situ...

uNa said...

bestnye dapat jalan2 time cuti2 gini kn..hepi le tu..una pun jalan2 jugak..tapi kt blog je..hehehe

biskut kacang hijau

assalamualaikum   tqqq AlongRoz kongsi resei BISKUT KACANG PEAS Resepi :  AlongRoz@HomeKreation BAHAN-BAHAN:- ...