Skip to main content

program himpunan wanita muda 2012


Assalamualaikum semua

hari ni tukar cerita ok, bukan masak2 lg, boleh ekk sekali sekala..
cerita xtvt hari ahad lepas kat PWTC . himpunan wanita 2012
seluruh Malaysia. inspirasi Datin Paduka Seri Rosmah Mansor. Silau mata dengan warna pink.

Ada mcm2 bengkel, b.kesihatan,grooming, make-up, pengurusan kewangan dll , ruang jualan dan pameran , solekan, fesyen ,masakan, fotografi . Sempat ktorg raound tgk kedai2 antaranya inilah Dinaz pelakun , Sgt comel  Dinaz Mohktar ni tau, bila tgk depan mata sangat mulus kulit wajahnya tu..biasa le artis kan mestilah cantik..tp yg penting sabar je melayan kerenah ramai2 ni .
Dinaz tokey butik baju2 untuk breast feeding, cantik2 baju ibu dan anak yg sedondon.

 Seramai 12 wanita2 muda yg berjaya dlm bidang2 berlainan dpt anugerah kesatria antaranya Dato Siti ni. Product Simplyciti jg ada dijual dgn 50%, snap dari jauh malaslah nk kedepan tu he he
makan tengahari ramai2,...pastu cabutan bertuah, sb member dah pening kepala so balik awal tu pun jam 5, walaupun progaram belum habis sebenarnya. 
Tak dpt dengar  segmen khas oleh  Ustaz Fathul Bhari, Dato Cheff Wan, Dato Sheikh Muzafar  di akhir acara menceritakan 'Dibelakang kejayaan  Seorang Lelaki' .

Minggu ni agak buzy sebelum mula bercuti minggu depan.
mcm nak kena buat keperluan sekolah lagi kena siapkan terutama baju2 dan kasut si abang dan kakak. Adik ok dah setle tengah tunggu nak ambik je uniform Pra.
yg tak sabarnya ni nak balik kg makan durian heehee manggis ,rambutan tungguuuu kepulanganku he heee

Comments

  1. Wahh..pink2 colour gitu kak..
    jumpa artis lagi tu..hehe..
    balik kg pasti seronok coz musim buah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie he he balk kg nk makan durian puas2

      Delete
  2. wahh jumpa dnaz..zila minat dia tue..mmg cantikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. HE HEE Zila peminat dinaz yg comel ni rupanya
      akak minat gitu2 je tp hari tu memang suker tgk dia yg cantik ni

      Delete
  3. lawa la pink tu.Jumpa artis lagi tu..Kami pun nak balik kg juga wkend ni.

    ReplyDelete
  4. bestnya kalu dpt g event ni...sumenya pink..suka la..
    nk blk kg yer...bestnya...

    ReplyDelete
  5. Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
    Harga serendah RM1.00/pcs.
    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
    Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum.. kak... best dapat bergambar dengan retis ek.. comelnye dinaz ni kan.. dia muda lagi.. tapi sbb dia tinggi sangat.. nampak matang.. :)
    >> nanti khamis akak datang kul bape? nani lepas kul 6 boleh la kuar ye.. kalau kul 6 nani dari opis.. dlm 6.15 - 6.30pm dah sampai MAHA..

    ReplyDelete
  7. memang pink mata hitamku..
    best xtvt cam gini .. banyak manfaatnyer...
    jumpa artis lagi yerk...
    cantik nyer dynaztu..

    ReplyDelete
  8. Salam Saranur..lyza bls kunjungan ye.
    Wahhh bestnya dpt jumpa dinaz..salam perkenalan ye.

    ReplyDelete
  9. cantiknya dynaz.... best pergi event2 mcm ni...

    ReplyDelete
  10. Salam...Hallo pinky.....syoknya sesekali dapat join majlis sebegini...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…