iklan

Thursday, 29 November 2012

new york blueberry cheese cake

assalamualaikum...salam sejahtera

Tugas sebelum cuti2 Malaysia dan jg balik kg makan durian, kasi clean and clear segala stok2 dlm peti ais heeeee karang ada pula yg kena buang kan kann jdnya sblm terjadi baik chek dulu kan. Tak baik nak membazir ni..inilah salah satu darinya cream cheese philadephia ada duk tersorok seketul lg. kalau butter tu takper kan ini cheese siap tarihk expired maknanya kenalah buat sesuatu kan. 
Balance blueberry pun ada lg, susu segar pulak tercicir kalu idak dlm kepala ni fikir nk baking cotton cheese cake je
Seb baik ada en goggle makanya kita cari resepi apa yg patut. yg bersesuaian dgn bahan2 yg ada ni ha. Jalan punya jalan singgahlah kat dapur K.SHEILA intai2 kek2nya  amboi sedapnya bila tgk satu kek ni namanya kek N.Y C.C  ...meleleh airliur . Tgk bahan2nya pun orait sesuai sgt.Apalagi salin cepat2 malam esoknya terus membaking sb semua bahan2 ada kan. 
Taraaaaaaaaaaa hasilnya fuhh alhamdulillah jadi . Tak sabar nk kasi sejuk dlm peti ais si adik dah rasa he he. mama turut rasa la sikit sepotong pun jadilah kan he he itupun lepas letak blueberry ni aduhh tambah sedap
aii takleh banyak2 ni karang tambah gomukkk he he
tqqqq k.sheila sb share resepi N.Y C.C  ni ye...semoga berpanjangan pahalanya. 
Utk yg nak try boleh masuk ke

http://spicesjourney.blogspot.com/2012/05/new-york-cheese-cake-with-blueberry.html

ok jom jemput makan ye


14 comments:

  1. wohooo~~ dapnyerrrr.. lama akak pon tk buat yang.. kat umah akk klu buar ni, lambat mkn mmg tinggal bekas jerlah.. tq yang sudi mencuba.. :)

    ReplyDelete
  2. uitss yg melelh2 tue yg x thn tgok..sedapnyaaa..nk buat takut..sbb tkut trmkn byk he hhee..simpan niat jew dululh..

    ReplyDelete
  3. aduhh..beliur tengok..chees memang kegemaran.tengok je la huhu

    ReplyDelete
  4. sedappp betul tengok kek nie....mana satu nk buat dulu nie..semuanya nmpk sedap..

    ReplyDelete
  5. Assallamualaikum.

    huhuuu..mmg best kalau ada blueberry filling kat atas tu..nyum...suka sgt blueberry..

    ReplyDelete
  6. suka tektur cis kek yg moist gini rather than yg gebus gebass

    ReplyDelete
  7. nampak sedap, gambar cantik, lawa tekstur dia...

    ReplyDelete
  8. kalau ada blueberrynya, ada cheese lagi memang terus buat kita ngences.....oh Mama Sara Nurr, nak tapau bawak pulang NYBCC tu...

    ReplyDelete
  9. assalam MSN..tak tahan acik tengok kek ni..tentu sedap sangat ni..tapi nak buat kek ada cis ni acik lemah ni..kek biasa je acik berani buat

    ReplyDelete
  10. Salam Mamasara....
    Gue sangat tergoda dengan ciskek tu....sangat menggiurkan..dah lama kita tak buat ciskek...

    ReplyDelete
  11. iye ke nk mkn kek keme tu? ater kak nuri lalu k teluk ensen nk balik tepen? kalo iya nk singgah koling2 ler...0194233476

    ReplyDelete
  12. Salam..oh sedapnya cheese cake...Dan selamat bercotiiiiii

    ReplyDelete

kata-kata manis