Skip to main content

ke klcc

assalamualaikum
Atvt isnin lepas bawa anak2 kat taska ke KLCC, masuk Petrosains, mandi manda dan cuci2 mata. Kesana naik lrt je he he 
Baru 15 org tp mcm2 he hee 
posink sblm masuk petrosains..Bayaran kanak2 5hinggit dan dewasa 10 ringgit je..

dinosor besarnya....




part paling digemari.....mandi manda tp cuma sekejap sb hujan turun hu hu
yehoooooooooo melompat gumbira dpt jalan2 ke KLCC....next kita g ZOO NEGARA  pula ye

k..jumpa lagi

Comments


  1. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  2. wow... best budak2 tu...
    haikal tak de kemana2 pun kali ni.. gamaknye utk 6yrs je kot.. 5yrs tak termasuk dlm list diorang.. hmmm..
    zoo negara masuk entrance bape rm skrg kak?

    ReplyDelete
  3. seronoklah budak2 tu kan dpt jenjalan ngan cikgu & kawan2 yang lain... memang happeninglah! haziq akak next week ada trip ke putrajaya dengan cikgu & teman2 tadikanya... tiap2 minggu tanya ibu bila nak gi putrajaya.. jenuh ibu nak jwp.. hehe...

    ReplyDelete
  4. salam kak. wah!!!seronotnye bebudak tu jalan2. kami blm cuti sekolah @sini.. tak sabar dah bukan sj budak2 tapi mak bapak bdk ni pun, hehe

    ReplyDelete
  5. klu ke klcc mesti wajib bawa anak2 pergi taman air tu..... diaorg suka sgt....

    ReplyDelete
  6. seronoknya kanak2 riang tu mandi....kalau camni best kan sbb diaorg ada geng bermain... kak fiza n famili selalu gak pi klcc tp x tahu pulak ada tempat mandi manda...ni kalaua anak kak fiza tau ni jenuh la depa komplen x bawak depa pi mandi...ha ha ha

    ReplyDelete
  7. Seronok nya tgk anak2 ni bercuti..
    ada gak plan nak bawa anak ke KLCC suatu hari nti..
    jauh sgt nk pi..hehe..
    salam kenal..singgah & follow..
    klu sudi follow balik ye..tq:)

    ReplyDelete
  8. waaaa .. syoknya trip kanak2 riang!

    ReplyDelete
  9. Bila cuti sekolah, mulalah anak anak sibuk ajak mak bapak berjalan jalan kan.

    ReplyDelete
  10. ank zila sebuk nak kesitu tapi zila x pegi2 lagi..h ehhee ntah bila la kan..tp mmg nk bwk nnt2 kot..tgk bdk2 tue heppy jew ..kita plk yg seronok tgok:)

    ReplyDelete
  11. teringin nak bawak damia pi sana...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…