Skip to main content

anugerah kecemerlangan pelajar 2012


ASSALAMUALAIKUM.

Hanya tinggal lg 3 hari persekolahan bg tahun 2012...cuti akhir tahun menyusul lg. Cuti yg agak panjang tahun ni kan..53 hari. Puaslah adik2 berehat kan. Yg mana duk asrama seronok dpt bersama keluarga lama sikit.

Minggu akhir ni macam2 atvt kat sekolah...nak lg bg pelajar tahun 6 yg bakal meninggalkan alam persekolahan rendah.
Atvt jualan, permainan sukan utk memenuhi waktu2 akhir ini.
Pelajar2 lain pun sama minggu ni nak buat makan2, jamuan perpisahan. Si kakak  smlm sibuk suh masak2 utk bw ke sekolah
sb kelasnya wat jamuan hari ni. 
Sabtu lepas jg sekolah kakak adakan majlis anugerah pelajar cemerlang. Selain itu ank2 prasekolah pula ambil sijil dan buat persembahan.


empat sekawan,, sekelas ,,kakak bersama bestfriendnya.



giliran anak2 pra sekolah bertwist he he comell

tarian kain songket oleh murid2 tahun 6


terima kasih

Comments

  1. Assalamualaikum kak...
    dah sarapan ke? makan apa pagi ni... sure best punya bekfes kan.. :)
    >> budak2 dah minggu akhir skrg ni.. tapi anak2 nani dah last pegi sekolah minggu lepas.. cuma haikal je masih bersekolah macam biasa, sampai 24hb nanti.. hari ni baru haikal ada exam akhir tahun.. moga haikal boleh jawab dengan mudah.. aminnn..

    ReplyDelete
  2. sek.anis baru hari ni sambut h/kecemerlangan....
    si angah dah cuti dr minggu lepas lagi...skrang jadi bibik kt rmh sebab kena standby angkat kain,sbb petang2 kn hujan ...

    ReplyDelete
  3. danisha lambat lg nak cuti sekolaah huuu..hujung bulan baru cuti

    ReplyDelete
  4. wslm Nani
    sarapan akak mana ada best hu hu biskut kering je he he smlm boss dah belanja nasi lemak & mcd,ari ni kita mkn biskut je lah ha ha
    oo Haikal blm cuti ekk, ank dah exam akhir thn 2 minggu lepas upsr tu skrg g sekolah asyik bermain bola futsal je
    insyaallah berjaya nanti Haikal ye

    Ucuuu
    untung la ada bibik comel angkat kain kan he he

    ReplyDelete
  5. waaa... tahniah kakak..
    yg bertwist tu comel sungguh.. adik sarah ada sekali ke bertwist? hehe...

    ReplyDelete
  6. seronok klu pergi majlis mcm ni.... suka tgk persembahan kanak2

    ReplyDelete
  7. wahhh seronoknya...slmt dtg ke fasa baru kehidupan remaja buat kakak...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

 assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kanwalaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hariKe Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni. Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu.Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah. wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semuaterima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya...semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heeeok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan.2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disiniolahan Mama Saranur (Sukatan digandakan)bahan-bahannya3 c…

semperit @biskut dahlia

 assalamualaikum
selamat berhari minggu semuahari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia inialhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request.nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kantuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lgalhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali.Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongkuini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye.tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnyaPutar but…