iklan

Monday, 15 October 2012

kek asam manis bakar


SALAM sejahtera semua..

sejuknye hari ni kan bila KL hujan dari awal pagi, bangun jam 6 dengar deruan hujan yg lebat jg ....sedap sungguh dibuai lena  sampaikan susah jg nak bangun pagi td. Kalu hari cuti mahu jam 10  bangun kan kan he he
pakat berpayung anak2 ke sekolah , 
kena jg ke sekolah sb hari ni si abg Is kena pulangkan buku2 teks, sian tu byk buku nk dibawa. kakak pula exam akhir tahun bermula hari ni.

tanpa banyak cerita inilah kek asam manis versi bakar yg sempat dibuat pada malam sabtu lepas. Seblm ni versi kukus sudah dicuba.
versi bakar ni kurang sikit rasanya, maklumlah baru
percubaan. bab melapis tu memang la fail he he kena tunggu satu persatu aduyaiii rasanya lamanya masa..surender dibuatnya.

resepi  diambil dari blog dayangjack.blogspot.com , terima kasih diatas perkongsian resepinya.insyaallah ada masa nanti nk salin kat sini , skrg tak terdaya sb dgn notebook ni leceh sikit.

apa-apa blh tgk blog tuan empunya ye. memang sedap kek ni masam manis. tak muak makan.


terima kasih yg sudi kunjung kesini....sayang semua

20 comments:

  1. rajinnya melapis! kek ni mmg sedapkan. tak jemu sbb masam manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. mala tak rajin sebenarnya tp nak makan punya pasal he he
      betul tu tak jemu makan cuma jemu masa nk melapis tu he he

      Delete
  2. waaa.. sedap ni mama sara nur.. akak suka sgt kek lapis ni. tak pernah jemu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kan sedapkan,nanti kalu ada kerajinan lg nk cuba resepi k. sheila ye

      Delete
  3. Ni kena orang yang rajin melapis-lapis ni... kita sekali aje buat lapis asm manis, itu pun kukus punya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Amie, kena org yg rajin bab melapis dan sabar menunggu he he
      kukus pun sdap

      Delete
  4. Aslmkum mamasaranur. suka kek lapis tambah yg nampak moist gini....tp belum cukup semangat nak buatnya....
    re; best kalau lauk kenduri hidang daging masak hitam tp kalau belah pantai timur daging biasa masak gulai atau kurma.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak...
    nani suka makan kek ni.. hari tu kakak bagi test.. mmg sedap sangat... tapi mmg dia tak letak tepung tau.. lupa plak nani dia pakai roti biskut apa... kukus je.. tapi mmg sedap.. bila kemam dalam mulut, terasa juicy2 nya..

    ReplyDelete
  6. wslm nani
    memang resepi ni tak letak tepung, tp biskut merry diblend halus mcm tepung dan susu pekat sb tu moist, sedapp akak pun suka skrg

    ReplyDelete
  7. salam kenal...
    :) Rajin nyer mama sara Nur nie... hanya org2 yang sabar jer yg berjaya buat Kek lapis yg best mcm nie...

    ReplyDelete
  8. betul tu mama mya.. hanya org2 yg kreatif dan sabar je bleh buat kek lapis2 comel ni..
    melapis satu2...ee...memang cntik la kuih ni..:)

    ReplyDelete
  9. oooh x de verificationla kak heee =p

    ReplyDelete
  10. Salam Mamasara...rajin wak buat kek lapis ek..kita jer yg belum datang seru nak melapis...

    ReplyDelete
  11. as-salam
    mmg cantik kek asam manis ni..belum pernah buat kek lapis ni...

    ReplyDelete
  12. OWHH ADE YG EDISI BAKAR JUGAK YER... DULU PERNAH BUAT YG KUKUS JER..

    ReplyDelete
  13. salam ziarah...nnti kak zu pun nak cuba buat lah kek masam manis ni...

    ReplyDelete
  14. slm Mamasara Nur...

    wah rajinnya mlapis..bile buat tu..ade lg x...mkin lama makin sedap tau kek ni...

    dlu QH penah buat juga tp versi kukus...resepi dr kak DJ juga...mmg suka tgk Kak DJ kalau mlapis kek kan...

    ReplyDelete
  15. kek ni dah lama ada dlm list nak buat... tapi sampai skrg tak cuba2 pun lagi

    ReplyDelete

kata-kata manis