Skip to main content

tart fruit again

ASSALAMUALAIKUM

salam sejahtera buat semua yg sudi berkunjung ke sini. Terima kasih jg yg sudi komen...sayang semua muahhhhhh
hari ke 2 ank2 tahun 6 menghadapi PSRA....semoga anak2 dpt dpt mejawab soalan2 dg baik ye.

nak mulakan dgn apa ye...sgt ketandusan kata2
apa kata layan je lah gambar2ya he he tart fruit  yg entah kali keberapa cuba..cuma skrg buat utk tambah pendapatan sampingan. Alhamdulillah rezeki kan..jadi kesukaan anak2 jg.
sedap sungguh kalu dpt layan tart ni kan

resepi sebelum ni dah ada letak rujukan blog  http://www.tiffinbiru.com/2011/12/ yg sgt dikagumi kerna kreatif dan kerajinannya memasak berbagai menu. tq ye en Mat


JUMPA LAGI ....INSYAALLAH...

Comments

  1. Assalamualaikum..
    hakakkkkkku... bestnye kak.. fruit tart ni antara yg menjadi kegemaran nani.. hari tu gi OH rumah jiran.. dia wat apricot tart... wahh sedapnya.. dekat 10 biji abis kat nani ngan anak branak.. eheheheheh..

    ReplyDelete
  2. Salam kak! waaaaa...tart mmg best! ni yg nak buat jugak ni tp fruit tart ni kalau kita yg makan buahnya yg ilang dulu hihihi...

    ReplyDelete
  3. wow mnarik...sedap ni klau dimakan sejuk...nk cuba jugak nti...

    ReplyDelete
  4. dah lama nk buat cheese tart tapi tak jadi2.. tak dak mood. krim cheese pun dah beli tapi kat sini tak dak cream cheese yang blok. kena guna yg dlm bekas utk spread.

    ReplyDelete
  5. Salam kak...
    mengancam jiwa FT nye ....shellnya pun cantik kemas jer....:))

    ReplyDelete
  6. Çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..



    http://ihvangencal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. salam kak,
    raya tahun ni kita tak jumpa tartlet..tart gulung je yg kita dapat makan..ada buah2an tu yg syok tu.

    ReplyDelete
  8. assaalam sarah..sedapnya kesuakaan seisi rumah acik ni

    ReplyDelete
  9. tercuit kolbu yang melihatnya...nyummy!!!
    salam kenal ya....singgah folllow awak..

    ReplyDelete
  10. salam nuri..
    rajinnyer wat fruit tart ni... akak skrg ni malas betul nak gentel tart... asyik tak menyempat jer..

    meriah tgk jamuan raya kat taska tu ye...

    ReplyDelete
  11. Aslmkum Mamasaranur.sedapnya kalau dpt fruit tat ni.....dah lama tak buat....asyik tertangguh nak buat kulit tat itu. Alhamdullilah rezki mamarasanur dah mula ambil tempahan tat pula....moga terus murah rezki..

    ReplyDelete
  12. Comel2 fruit tat ni...skali ngap jer dah abis..hihi...

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum kak.. sedapnya fruit tart..rasa segar jek bila mengigitnya kan kak.. nak sangat makan tapi nak buat kulit tart tu punya la maleh. hehehhe

    ReplyDelete
  14. salam kenal mama sara, terima kasih sudi berkunjung ke dapuraulad.
    memang sedapppp makan fruit tartlet ni, kegemaran kami semua.
    Oh ya, pasal supplement shaklee, boleh emel saya norasiah99@gmail.com utk dptkan supplement dan maklumat lanjut.

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…