Skip to main content

Sarah Nur Izzati----cahaya kekuatanku

 ASSALAMUALAIKUM

Pelik tak hari ni entry gambar anak dara bungsuku ini ...bukan hari istimewanya pun besdaynya lambat lg bulan januari. tp hari2 tanya kenapa besday adik lambat lagi mama..hu hu dah beri jawapan tp tetap x puashati..tanya lagi...lagi dan lagi. last2 mama x jawab dah he he

tahun depan 6 tahun dah prasekolah..sekali pandang kecik je macamnan la agaknya nanti kalu g tadika tanpa mama ni kan... bila bgtau dia ok je katanya adik baik2 je kat sekolah nanti. cikgu kan ada.
pantang disuruh berposink....nak je..kamera mama penuh gambar dia je he he
kat taska ni bibik paggil nenek Sarah, sbnya mulutnya yg tak bereti ngomel ngalahkan maknenek tau..
kawan2nya habis kalu bab bercakap dialah dulu.
entah mana diikutnya ramahtamah gitu, bila bila jumpa kawan2 sekolah mama dulu semuanya terkejut...isshhhh lain benor dgn mamanya zaman sekolah..yg sunyi sepi he he

sebenarnya post gambar ni bila rasa rinduuu pulak kat kampung halaman ..dah sebulan kan tak balik
bila belek2 ternampak anak dara sorang berposig atas kereta hu hu amat2 rasa rindu. Telepon mak ayah lepas raya tentu sunyi kan,,,, adik terua yg ada sorang tu, jangan haraplah tak lekat punya kat rumah..kalu tak g keja tidur je lah sepanjang hari.

harap2 hujung minggu ni dpt  gaji dan dpt balik ke kampung....h he h bestnya
yg pastinya dptlah terjah kolam ikan . Buah durian kecik2 lagi.



Comments

  1. Salam kak, alalalalala.... comellllll! mcm muka sapa ni? ikut muka akak sikit2 :-)) kita lagiii ler rindu kampung halaman kak huhu... bila ntah boleh duk kat mesia teringin sgt nak duk kat mesia huhu

    ReplyDelete
  2. alahai comelnye sarah...
    betul tu kak.. tahun depan haikal pun masuk pra..
    tak per la.. haikal dah excited nak sekolah tu.. nani pun ok je..
    normally pun haikal dok kat tadika and taska dari pagi sampai petang kul 6 sorang (w/o nani & mr mama) kita je yg risau.. padahal diorang ok je kan.. tak de hal.. hepi lagi.. heheh

    ReplyDelete
  3. Aduhai...cantiknya anak dara ni....ermmmm....nak auntie temankan posing?

    ReplyDelete
  4. kecik2 dah cantik, besar nanti mesti lg lawa

    dah macam anak dara sangat ye, padahal baru 5thn kan

    ReplyDelete
  5. Comei Sarah ni...aunty ingatkan besday Sarah...hi...hi..tak sabar tunggu bday ya.
    slmt balik kg....seronoknya...

    ReplyDelete
  6. sarah memang sangat suka posing... cantik dan manja....
    memang sangat rindu kat kampung....

    ReplyDelete
  7. Hi Mama, this young girl going to make boys lintang pukang when she reaches 16 years.
    I guess she has her mom's attractive looks.
    Have a great weekend.
    Simpan satu laugu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  8. comelnya anak dara ni..klau petah..mesti pandai masa sekolah nanti ye..

    ReplyDelete
  9. comelnyaaaa..mcm nk tarik2 jew pipi tue..h ehhee zila suka nyakat budak kecik2 nie comel jew..:)

    ReplyDelete
  10. salam nurin...

    mcm mana dia tak merengek nk sambut besday..sebab maknye pandai buat kek..
    ucu pun rindu dgn nurin jugak...:)

    ReplyDelete
  11. Kiut miut anak dara sorang ni. Nasib baik guna digital camera, kalau guna film, habislah satu roll kan...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…