Wednesday, 19 September 2012

jamuan raya Taska di penghujung raya

assalamualaikum

hari ni nak masukkan n3 jamuan raya taska di penghujung syawal..buat kenangan akan datang
jemputan para ibubapa yg menghantar anak ke nursery dan jg yg anaknya transit disini.
Alhamdulillah ramai yg dpt hadirkan diri, dptlah beramah mesra he he ada jg yg tak dpt hadir maklumlah cuti 3 hari kan ada yg nak balik kg atau bercuti ke luar.
Hari yg banyak jemputan rumah terbuka jg tp tak dptlah hadir hu hu sb kena menyibukkan diri kat taska
antara tetamu awal sampai...sempatlah snap bila dah ramai kamera entah kemana dah sibuk nk layan pula. Gaya anak2 yg riang gembira...

antara menu2 yg sempat disnap...mula jamuan jam 1 tengahari hidangan utama nasi puti dan laukpauk beserta ulam sambal tempoyak. sambal udang, masak lemak rebung, ayam masak kicap ayam goreng ikan masin pun ada. Laukpauk i semua dimasak oleh my boss @ cikgu Lina dan dibaNtu oleh kami semua. tP tolong potong je apa yg patut he he Kuihmuih order dan ada jg makanan dibawa oleh ibubapa yg baikhati.  mAMA  xdan makan pun hu hu sibuk menyambut tetamu tengok2 dah habis he he

kuihmuih pun ada, nugget utk budak2 dan macaroni goreng. Bila dah habis nasi baru keluarkan mee kari, laksa ,lemang dan rendang, roti jala, dan putu mayam. Air soya, taufu fa dan cendol pun ada..

tamat 6 petang...siap berkemas apa yg patut he he tapau lebihan air cendol dan taufu fa. pastu balik dah kepenatan...seb baik isnin tu cuti kan dptlah merehatkan diri

last baru dpt menyelit he he ok ye ceritanya...JUMPA LAGI

11 comments:

Rohah said...

macam2 adaaa tu kak..nk lemang!! hehe..

Qasey Honey said...

best2..mcm ade tu..meriah gitewww

Nurul a.k.a Riko said...

Alaaa...perut terasa lapar ler pulak...
Sedapnyer lemang...!!!!

JaSSNaNi said...

owh akak...
ada plak jamuan taska khas utk ibu bapa ye..
kat taska haikal tak de plak.. huhu..
tapi best la akak.. banyak menu tu.. pakat2 bawa ek?
sedap tepung talam tu...

ijayuji said...

Salam kak!! sedapppnyaaaaa! paling suke kuih2 talam tu kak :D kita peminat kuih talam lama betul tak buat ni kak :D best kan kalau ada jamuan2 kat sini kalau jamuan kat tadika ank kita kita tengok ajerr lerr makan makanan sendirik jerrr hihihi...

mama sara nur said...

alhamdulillah...macam2 ada he he sampai x termakan

mama sara nur said...

ada nani tiap2 tahun owner tadika i wat makan2 utk ibubapa
menu utamanya tahun ni dia yg masak dibantu oleh bibik2 la kitorg pun tolong apa yg patut he he cuma kuih2 tu order.. lemang pun bakar kat sini tau

mama sara nur said...

he he feberet akak lemang jg

zila norazila said...

banyaknya makanan,
he ehhe wat kita kecurr jew nie..paling best tgk bdk2 tue heppy jew.

Nur-nba said...

Wah banyak menu2 yang lazat.. :)

munna said...

MERIAHNYA....MENU PUN SEDAP2 NAMPAKNYA

biskut kacang hijau

assalamualaikum   tqqq AlongRoz kongsi resei BISKUT KACANG PEAS Resepi :  AlongRoz@HomeKreation BAHAN-BAHAN:- ...