iklan

Wednesday, 19 September 2012

jamuan raya Taska di penghujung raya

assalamualaikum

hari ni nak masukkan n3 jamuan raya taska di penghujung syawal..buat kenangan akan datang
jemputan para ibubapa yg menghantar anak ke nursery dan jg yg anaknya transit disini.
Alhamdulillah ramai yg dpt hadirkan diri, dptlah beramah mesra he he ada jg yg tak dpt hadir maklumlah cuti 3 hari kan ada yg nak balik kg atau bercuti ke luar.
Hari yg banyak jemputan rumah terbuka jg tp tak dptlah hadir hu hu sb kena menyibukkan diri kat taska
antara tetamu awal sampai...sempatlah snap bila dah ramai kamera entah kemana dah sibuk nk layan pula. Gaya anak2 yg riang gembira...

antara menu2 yg sempat disnap...mula jamuan jam 1 tengahari hidangan utama nasi puti dan laukpauk beserta ulam sambal tempoyak. sambal udang, masak lemak rebung, ayam masak kicap ayam goreng ikan masin pun ada. Laukpauk i semua dimasak oleh my boss @ cikgu Lina dan dibaNtu oleh kami semua. tP tolong potong je apa yg patut he he Kuihmuih order dan ada jg makanan dibawa oleh ibubapa yg baikhati.  mAMA  xdan makan pun hu hu sibuk menyambut tetamu tengok2 dah habis he he

kuihmuih pun ada, nugget utk budak2 dan macaroni goreng. Bila dah habis nasi baru keluarkan mee kari, laksa ,lemang dan rendang, roti jala, dan putu mayam. Air soya, taufu fa dan cendol pun ada..

tamat 6 petang...siap berkemas apa yg patut he he tapau lebihan air cendol dan taufu fa. pastu balik dah kepenatan...seb baik isnin tu cuti kan dptlah merehatkan diri

last baru dpt menyelit he he ok ye ceritanya...JUMPA LAGI

11 comments:

  1. macam2 adaaa tu kak..nk lemang!! hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...macam2 ada he he sampai x termakan

      Delete
  2. best2..mcm ade tu..meriah gitewww

    ReplyDelete
  3. Alaaa...perut terasa lapar ler pulak...
    Sedapnyer lemang...!!!!

    ReplyDelete
  4. owh akak...
    ada plak jamuan taska khas utk ibu bapa ye..
    kat taska haikal tak de plak.. huhu..
    tapi best la akak.. banyak menu tu.. pakat2 bawa ek?
    sedap tepung talam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada nani tiap2 tahun owner tadika i wat makan2 utk ibubapa
      menu utamanya tahun ni dia yg masak dibantu oleh bibik2 la kitorg pun tolong apa yg patut he he cuma kuih2 tu order.. lemang pun bakar kat sini tau

      Delete
  5. Salam kak!! sedapppnyaaaaa! paling suke kuih2 talam tu kak :D kita peminat kuih talam lama betul tak buat ni kak :D best kan kalau ada jamuan2 kat sini kalau jamuan kat tadika ank kita kita tengok ajerr lerr makan makanan sendirik jerrr hihihi...

    ReplyDelete
  6. banyaknya makanan,
    he ehhe wat kita kecurr jew nie..paling best tgk bdk2 tue heppy jew.

    ReplyDelete
  7. Wah banyak menu2 yang lazat.. :)

    ReplyDelete
  8. MERIAHNYA....MENU PUN SEDAP2 NAMPAKNYA

    ReplyDelete

kata-kata manis