Skip to main content

jamuan raya Taska di penghujung raya

assalamualaikum

hari ni nak masukkan n3 jamuan raya taska di penghujung syawal..buat kenangan akan datang
jemputan para ibubapa yg menghantar anak ke nursery dan jg yg anaknya transit disini.
Alhamdulillah ramai yg dpt hadirkan diri, dptlah beramah mesra he he ada jg yg tak dpt hadir maklumlah cuti 3 hari kan ada yg nak balik kg atau bercuti ke luar.
Hari yg banyak jemputan rumah terbuka jg tp tak dptlah hadir hu hu sb kena menyibukkan diri kat taska
antara tetamu awal sampai...sempatlah snap bila dah ramai kamera entah kemana dah sibuk nk layan pula. Gaya anak2 yg riang gembira...

antara menu2 yg sempat disnap...mula jamuan jam 1 tengahari hidangan utama nasi puti dan laukpauk beserta ulam sambal tempoyak. sambal udang, masak lemak rebung, ayam masak kicap ayam goreng ikan masin pun ada. Laukpauk i semua dimasak oleh my boss @ cikgu Lina dan dibaNtu oleh kami semua. tP tolong potong je apa yg patut he he Kuihmuih order dan ada jg makanan dibawa oleh ibubapa yg baikhati.  mAMA  xdan makan pun hu hu sibuk menyambut tetamu tengok2 dah habis he he

kuihmuih pun ada, nugget utk budak2 dan macaroni goreng. Bila dah habis nasi baru keluarkan mee kari, laksa ,lemang dan rendang, roti jala, dan putu mayam. Air soya, taufu fa dan cendol pun ada..

tamat 6 petang...siap berkemas apa yg patut he he tapau lebihan air cendol dan taufu fa. pastu balik dah kepenatan...seb baik isnin tu cuti kan dptlah merehatkan diri

last baru dpt menyelit he he ok ye ceritanya...JUMPA LAGI

Comments

  1. macam2 adaaa tu kak..nk lemang!! hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...macam2 ada he he sampai x termakan

      Delete
  2. best2..mcm ade tu..meriah gitewww

    ReplyDelete
  3. Alaaa...perut terasa lapar ler pulak...
    Sedapnyer lemang...!!!!

    ReplyDelete
  4. owh akak...
    ada plak jamuan taska khas utk ibu bapa ye..
    kat taska haikal tak de plak.. huhu..
    tapi best la akak.. banyak menu tu.. pakat2 bawa ek?
    sedap tepung talam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada nani tiap2 tahun owner tadika i wat makan2 utk ibubapa
      menu utamanya tahun ni dia yg masak dibantu oleh bibik2 la kitorg pun tolong apa yg patut he he cuma kuih2 tu order.. lemang pun bakar kat sini tau

      Delete
  5. Salam kak!! sedapppnyaaaaa! paling suke kuih2 talam tu kak :D kita peminat kuih talam lama betul tak buat ni kak :D best kan kalau ada jamuan2 kat sini kalau jamuan kat tadika ank kita kita tengok ajerr lerr makan makanan sendirik jerrr hihihi...

    ReplyDelete
  6. banyaknya makanan,
    he ehhe wat kita kecurr jew nie..paling best tgk bdk2 tue heppy jew.

    ReplyDelete
  7. Wah banyak menu2 yang lazat.. :)

    ReplyDelete
  8. MERIAHNYA....MENU PUN SEDAP2 NAMPAKNYA

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…