iklan

Tuesday, 14 February 2012

KEK AISKRIM STRAWBERY UTK ANNIVERSARY KE 13




 
ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi di atas kurnianNya, kerana terus memberi ruang utk mengharungi suka duka dipentas  dunia sementara ini. 

Tarihk paling bermakna ...saat manis ketika diijabkabulkan bersama insan tersayang. 14 HB FEBRUARI 1999
Kini HARI INI genap 13 tahun sudah ia berlalu dan telah ku mengharungi alam rumahtangga ...bersama suami yg penyayang dan 3 cahayamata yg sempurna .
Adatlah kan ada kalanya...sedangkan lidah lagi tergigit. he he yg penting kefahaman dan saling memahami dan biarpun  suka duka yg ada kalanya tiba.....

Anniversary tahun ni mama try wat kek yg belum penah buat lagi. kek aiskrim strawbery....simple 2 je deco, terkejar-kejar dek masa buat express ... lagipun  lebihan krim hari tu ada lagi cuma tambah warna pink terang dan letak strawbery dari giant. he he
Alhamdulillah ada daripada tak ada kan. 



''WALAU SEBESAR MANA MASALAH YG BERLAKU DALAM RUMAH TANGGA IA SEBENARNYA BOLEH DISELAMATKAN ASALKAN SUAMI ISTERI SANGGUP BEKERJASAMA MELERAIKANNYA. NAMUN BEGITU RAMAI PASANGAN YG CEPAT PUTUS ASA LANTAS MEMBIARKAN PERKAHWINAN YG DIBINA ATAS DASAR CINTA ITU MUSNAH SEKELIP MATA'

Kata-kata yg dipinjam dari majalah mingguan wanita- 
KENALI 4 TAHAP BAHAYA DLM PERKAHWINAN-psikologi perkahwinan
tahap 1. timbulnya gangguan
tahap 2.wujud rasa marah
tahap 3.menjauhkan diri
tahap 4.tidak lagi peduli

ok selamat malam dan TERIMA KASIH

15 comments:

  1. Hepi anniversary utk mamanya..cedapnyer kek eskrim tu..tunggu abih musim sejuk leh la buat ni

    ReplyDelete
  2. tq Ida....oo ye sana musim sejuk kan takper m. panas baru blh buat he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat ulang tahun perkahwinan yek!..cantik kek tuh..terhasil dengan penuh sentuhan kasih sayang seorang ibu dan cinta seorang isteri!

      Delete
    2. terima kasih Mokwo..
      alhamdulillah he he

      Delete
  3. happy aniversary buat akak n suami. saya doakan semoa akak kekal bahagia hingga ke akhir nyawa. dan semoga limpahan keberkatan dan rahmah sentiasa bersama akak sefamily. nak kek!!

    ReplyDelete
  4. tq izahdaut...
    amin semoga berkat doa kawan2 ..
    nak kek tu kena dtg Keramat he he

    ReplyDelete
  5. tq izahdaut...
    Amin...
    kek kena mai keramat he he

    ReplyDelete
  6. sedapnya kek aiskrim strawbery ni ada resipi tak??

    ReplyDelete
  7. Tahniah! Sudah 13 tahun rupanya melayari bahtera rumahtangga...moga bahagia hingga ke akhir hayat!

    ReplyDelete
  8. Totie, nanti akak link resepinya..lum sempat sebenarnya he he

    ReplyDelete
  9. Amie..TQ
    Alhamdulillah semoga berkat doa kawan2

    ReplyDelete
  10. alhamahlillah..dah 13th melayari bahtera rumahtangga..semoga terus kekal dgn kebahagiaan...

    cantik kek tu...terliur dibuatnya...

    ReplyDelete

kata-kata manis