iklan

Wednesday, 1 February 2012

cekodok pisang je

Assalamualaikum
selamat berehat ya wat warga kota hari ni...cuti hari wilayah kan, sempat la nak keluar jalan-jalan ni. ke Tasik Titiwangsa ke kan sbnya hari ni kalu nak boat free tau. Best gak tu kan
Hari ni kan layan cekodok pisang je he he pisang batu. Dah lama terperap dlm peti ais tu ha.

sebab pisang ni dah terlebih masak nak wat goreng pisang dah tak sedaplah...lembik nanti berminyak-minyaklah ia, baik blend pastu campur tepung jemput2 jadi cekodok. Sebenarnya kat umah ni laju je kalu cekodok ni semua suka. Tak kira petang ataupun pagi,
Rasanya semua penah buat ni. Resepi masing2 kan tp bagiku pulak kalu cekodok pisang suka blend hancur dulu baru masuk gula garam dan tepung beserta soda. Kasi dia naik kembung sedap. Sbnya setengah org suke lenyek2 je sb tak nak terlalu hancur pisang tu kan dan tak suka letak soda.
he he lain selera ye tak.

ok cukup setakat ini. jumpa lagi. TERIMA KASIH

6 comments:

  1. yang simple selalunya sedap!

    ReplyDelete
  2. Suka makan panas2.. Sedapnya..

    ReplyDelete
  3. ini kalau makan panas2 x cukup sepinggan !

    ReplyDelete
  4. ucu hantu cekodok pisang...ada takut tak dgn hantu cekodok ni..hihi..x cukup sepinggan ni..

    ReplyDelete
  5. Aslmkum mamasaranur.cekodok pisang sedap buat minum ptg. cekodok pisang jrg menjelma kat dapur sbbnya kalau ada pisang kejap je licin....pisang utk goreng tak da pula kat sini.

    ReplyDelete
  6. mala... betul tu simple sedap he he

    Nur-nba...panas2 cepat je habis kan

    Siti Aisya...he he kena buat banyak2 he he

    Ucu...kat rumah sy pun semuanya hantu cekodok gak he he

    Mamasya...wslm,anak2 suka pisang ye,kena tunggu balik Malaysia la ni he he

    ReplyDelete

kata-kata manis